Reteaua Corect
Ioan Spanu

În sfîrșit, pe față: Ciolacu, omulețul de casă al lui Iohannis

Scris de Ioan Spanu in 24 octombrie 2021 la 10:43, in Politics. 744 vizualizari Intra in discutie Taguriciolacu, ciuca, cotroceni, iohannis, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nyBW

Cine mai avea vreo umbră de îndoială că Marcel Ciolacu este cîrpa de șters picioarele pentru Klaus Iohannis trebuie acum să fie convins. Așa a fost dintotdeauna, în ciuda unor înțepături trimise spre Cotroceni doar pentru a-și păcăli colegii.

Prin decizia de a susține guvernul PNL, condus de generalul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a șters cu buretele toate procentele cîștigate de PSD prin eșecul Guvernului Cîțu! De acum, PSD va fi complice la tot ce va face Guvernul PNL!

El, Ciolacu, ăla care zicea că nu va face înțelegere cu PNL, ca răspuns la decizia PNL de a nu colabora niciodată cu PSD, a zis „Să trăiți!” la ordinul lui Iohannis. Ce „Ciuma roșie”, ce „PeeSeeDeee”? Gata, s-a uitat! Ciolacu și-a șters flegmele lui Iohannis de pe obrazul său gros și a decis să pupe cu patimă mîna „stăpînului”!

Acum cred că a înțeles toată lumea că mascarada lui Iohannis din ultimele luni nu se putea face fără milogul de la PSD. Înconjurat de doctorii făcuți de SRI, pe care i-a și proptit în conducerea PSD, Marcel Ciolacu a boicotat moțiunea AUR-USRPLUS și a introdus moțiunea PSD doar pentru a-i oferi lui Iohannis posibilitatea de a scoate USRPLUS de la guvernare. O asemenea aventură nu se putea face fără ca Marcel Ciolacu să-i promită lui Iohannis că îi va vota un guvern minoritar în care PSD nu va fi decît martor la căratul apei!

Cine citește „Cotidianul” a observat, fără îndoială, că noi nu ne-am luat după fentele lui Ciolacu și am spus răspicat de fiecare dată că șeful PSD este omul lui Iohannis. Nu are rost să trimitem la linkuri sau să cităm din numeroasele articole din ziarul nostru, căci, sperăm, chestiunea este cunoscută. Totuși, merită să cităm măcar un pasaj din editorialul de ieri al lui Cornel Nistorescu: „Așadar, guvern minoritar. Adică USR out! Și susținut de cine? Planul este vechi. Vine de la președinte, de la Servicii, de la Dîncu și de la Ciolacu, de la Firea și Stănescu și se execută cu sprijinul Antenei 3. Planul la care Gîdea trudea mereu la ordinele lui Voiculescu-Varanu este la o mustață de împlinire. Va urma un guvern minoritar PNL cu sprijin de la PSD. Dar numai pentru 6 luni! De ce pentru 6 luni? Ca să aibă PSD-ul o scuză că dă un sprijin politic hingherului său”!

Marea Opoziție a PSD a murit acum. Ciolacu a adus copîrșeul în curtea partidului și zilele acestea urmează să împartă și coliva prin Parlament. În Opoziție este acum USRPLUS, care și-a tras singur preșul de sub picioare (crezînd ce spuneau liberalii că nu se vor alia niciodată cu PSD) și AUR, singurul partid serios care a mai rămas în Parlament, în ciuda eforturilor tuturor de a-l prezenta ca fiind nefrecventabil!

La Putere avem acum un fel de USL-2, despre care noi scriam în 12 septembrie: „Mai au doar să bată în cuie această alianță, s-o oficializeze printr-o guvernare comună sau printr-un guvern minoritar sprijinit în parlament. Cu prilejul acestei moțiuni de cenzură, în ciuda declarațiilor stufoase ale noilor lideri ai PSD, respectînd la virgulă punctajul primit de la partid, s-a devoalat înțelegerea lui Marcel Ciolacu cu Klaus Iohannis, sub oblăduirea SRI”. Și ilustram textul cu această fotografie:

Și mai adăugam: „Atunci, ce vrea conducerea PSD din acest joc? Ei, la această întrebare există un răspuns demonstrabil: să execute întocmai ordinele primite de la adevărații lor stăpîni! Care stăpîni? Cei care i-au școlit în pădure, cei care i-au susținut prin fire nevăzute să ajungă la vîrful PSD și care acum cer să li se întoarcă serviciile!

Politic, lucrurile sînt, în sfîrșit, clare. Ce ne facem însă cu eticheta care ne va bîntui de acum încolo, căci sîntem singura țară din UE care va avea ca Prim-ministru un militar, cu grad de general, abia trecut în rezervă?

Dar, cu atîția gradați în conducerea PSD, un general de armată e tocmai bun să le dea ordine.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.