Reteaua Corect

În plină criză COVID-19, K. Iohannis şi-a decorat FDGR

Scris de Ioan Spanu in 29 martie 2020 la 11:24, in Politics. 608 vizualizari Intra in discutie Taguricoronavirus, decorat, FDGR, iohannis shortlinkhttp://crct.ro/nvSR

După ce preşedintele Klaus Iohannis a decretat „Starea de urgenţă” la nivelul întregii ţări, cu întreaga populaţie închisă obligatoriu în casă pentru a evita răspîndirea coronavirusului, ne aşteptam ca toate preocupările principalelor instituţii ale statului să fie îndreptate către lucrurile ce trebuie să fie făcute în acest sens.

Ei, bine, nu! În ziua de 25 martie a.c., prin decret prezidenţial, Klaus Iohannis a acordat Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” unor instituţii, între care şi „Forumul Democrat al Germanilor din România” (FDGR), aşa cum citim chiar pe pagina oficială a Preşedinţiei României:

Nu ştiu dacă acesta era cel mai potrivit moment pentru astfel de evenimente, mai ales că medaliile au fost acordate pentru „dăruirea cu care s-au implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri”, adică pentru acţiuni derulate anul trecut, care puteau să mai aştepte cîteva luni pentru a primi recunoştinţa prezidenţială.

Continuă şirul amenzilor pentru jurnaliştii care scriu despre FDGR -Succesor al Grupului Etnic German

Chiar şi lista instituţiilor decorate naşte, desigur, întrebări privind selecţia, mai ales că vedem că Iohannis a decorat inclusiv „Forumul Democrat al Germanilor din România” (FDGR), instituţie pe care a condus-o ani de zile, devenind primar al Sibiului chiar din partea FDGR!

Mai mult, anul trecut, pe 29 iunie 2019, Klaus Iohannis a primit „Medalia de Onoare a Forumului Democrat al Germanilor din România”, iar acum se pare că preşedintele României a vrut să întoarcă serviciul foştilor săi subalterni din FDGR.

Desigur, cea mai mare mirare este legată de faptul că tocmai Klaus Iohannis a decorat FDGR-ul, ştiindu-se bine scandalul declanşat de faptul că, chiar în timpul cînd dumnealui era preşedintele FDGR şi Primarul Sibiului, FDGR a cerut şi a obţinut de la instanţă statutul de „succesor şi moştenitor” al „Grupului Etnic German” (Deutsche Volksgruppe in Rumänien), organizaţie declarată oficial ca fiind fascistă!

Documente din Afacerea Grupul Etnic German – FDGR-ul lui Iohannis (IV)

După cum se ştie, pe baza acelei ciudate Sentinţe, FDGR a intrat în posesia a numeroase clădiri şi terenuri care fuseseră confiscate prin Decretul Lege nr. nr.486/1944 şi care trecuseră în patrimoniul statului român!

Chiar aşa, în plină criză Coronavirus, preşedintele Klaus Iohannis a găsit de cuviinţă să-şi decoreze FDGR-ul? Ne ajută această medalie să împiedicăm răspîndirea acestui virus ucigaş sau este vorba doar despre o chestiune strict personală a Preşedintelui?

Ioan Spânu, Cotidianul

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.