Reteaua Corect
Adrian Severin

ÎN F16 SĂ NE BATEM SAU ÎN GAZE SĂ NE LUPTĂM?

Scris de Adrian Severin in 22 iulie 2022 la 11:16, in Politics. 791 vizualizari Intra in discutie Tagurif16, gaze, razboi, românia, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nzUg

Toată politica României se învârte în prezent - chipurile - în jurul războiului cu Rusia.

Sacrificăm Delta Dunării ca să nu lăsăm fără apărarea minelor marine portul Odessa. Mărim prețul energiei ca să avem de unde cumpăra avioane de luptă F 16 la mâna a doua. Extragem gazele din Marea Neagră pentru a face Europa independentă de gazele rusești.

 

Spun Europa și nu România întrucât UE a decretat iar guvernul militar Iohannis - Ciucă a acceptat că nu este corect ca, la vreme de război, aceia pe care Dumnezeu i-a fericit cu zăcăminte de combustibili fosili să nu le împartă cu aceia care nu au avut același noroc, dar care se luptă cu „ciuma rusă” pentru a apăra onoarea unor imperii fosile. A împarți înseamnă că ce e al nostru e și al lor, iar ceea ce e al lor e numai al lor.

 

În acest context, la inițiativa oștii bravului general (Mă)Ciucă-Plagiatorul, Parlamentul meduzelor are a adopta noi reglementări privind exploatarea resurselor minerale off shore.

 

Inițiativa, anunțată în sunet de fanfară, ridică o serie de întrebări. Cele mai importante dintre ele privesc măsura în care extragerea respectivelor resurse românești va satisface în mod durabil și echitabil nevoile României, evitând pericolul unei alte sacrificări a intereselor naționale pe altarul egoismului corporațiilor străine.

 

Jurnalista Floriana Jucan a transmis în acest sens un chestionar Primului ministru și altor membri relevanți ai executivului român. Demersul se bazează pe dispozițiile legale privind accesul la informația de interes public.

 

La unele din întrebările puse au fost primite răspunsuri vagi, neconcludente. Mult mai interesantă este, însă, situația întrebărilor la care NU s-a răspuns. Acestea sunt și întrebările cele mai importante. Iar tăcerea cu privire la ele este foarte … grăitoare (sic!).

 

Să nu cunoască Guvernul răspunsurile? Dacă ar fi așa, ar fi deja foarte grav. Am avea confirmarea a ceea ce de ceva vreme știm și anume că executivul român navighează fără busolă, că ia decizii fără fundamentare, sub impulsul instinctelor și mai ales al ordinelor primite din afară.

 

Foarte probabil, însă, situația este mai gravă decât atât. Guvernul știe răspunsurile și le poate oferi, măcar și luându-le cu copy-paste din „ordinul de luptă” primit de la „comandanții” străini, dar nu are curajul să le facă publice (poate că nici voie nu are) întrucât ele devoalează un alt act de pradă la care România este condamnată printr-un alt act de trădare al conducătorilor ei. Unii se tem că dacă răspunsul ar ajunge la cunoștință publică, înainte ca rachetele rusești să explodeze deasupra scutului de la Deveselu, va exploda mămăliga românească.

 

Nu noi suntem vinovați de izbucnirea acestui război. Nu noi suntem dependenți de gazul rusesc. Nu noi ne-am făcut dependenți de combustibilii fosili ai Rusiei. Nu noi am crezut în promisiunile Rusiei și nu noi am încălcat promisiunile făcute ei. Nu noi vrem să stăpânim lumea și nu noi credem că toți trebuie să trăiască potrivit regulilor noastre. Nu noi am alimentat naționalismul etnic ucrainean și nu noi i-am încurajat pe ucraineni să moară într-un război pe care nimeni nu-l va putea câștiga, dar care ne va prăvăli tuturor ordinea lumii în cap. Acest război nu este al nostru și nici al democrației noastre împotriva dictaturii altora nu este. Iată de ce nu avem nici o obligație, nici un drept și nici un interes pentru a ne sacrifica națiunea și cetățenii în acest război.

 

Autor: Adrian Severin

 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.