Reteaua Corect

În cine mai putem avea încredere dintre cei care ne conduc?

Scris de newsreporter in 19 ianuarie 2022 la 09:42, in Politics. 424 vizualizari Intra in discutie Taguricozmin gusa, gold fm, servicii secrete shortlinkhttp://crct.ro/nz1E

Analistul geo-politic Cozmin Gușă a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Nu este chiat totul negru! Sunt și oameni care au capabilitatea și dorința să facă câte ceva înspre bine”, scrie Solidnews.ro.

În ceea ce privește politica, nu ar trebui să judecăm individul după ceea ce face colectivul, mai ales când acea persoană chiar ar vrea să facă ceva înspre bine, potrivit lui Cozmin Gușă. Normalitatea, expertiza și moralitatea ar fi principalele atribute ale unei persoane politice de încredere.

În omul din fruntea statului român, președintele Klaus Iohannis, Cozmin Gușă susține că nu ar avea nicio încredere. Cel care ar putea magnetiza energiile ar fi Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații (SRI), acesta fiind liderul informal. „Magnetizarea se poate produce în bine sau în rău” – declară analistul geo-politic. „Însă pariez că Hellvig o face în bine. I-am urmărit toată cariera, iar cunoscătorii jocului de putere tint să-mi dea dreptate”.

Oamenii de încredere din alianța guvernamentală

Din echipa guvernamentală, analistul geo-politic susține că are încredere în Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, în Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și  ministrul Transporturilor și Infrastructurii și în Marius Budăi, ministrul Muncii. Acesta din urmă ar fi un exemplu de seriozitate și hărnicie, conform lui Cozmin Gușă.

„În cei de la Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) aș avea încredere dacă nu aș știi cât de puternice sunt legăturile lor cu Partidul Fidesz din Ungaria, cu guvernarea din această țară” – a adăugat analistul politic. „Aș avea încredere în ei ca expertiză, dar rămâne acest semn de întrebare”.

Cine e de încredere în Parlamentul României?

Primul politician pe care îl menționează Cozmin Gușă este Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) și prețedintele Camerei Deputaților. „După o perioadă dezastruoasă în PSD, perioada Dragnea-Dăncilă, Marcel Ciolacu a administrat corespunzător treburile în partid” – declară analistul.

„Sunt de acord cu demersurile anti-excese ale celor de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Parlament” – spune Cozmin Gușă. „Sunt demersuri de normalitate!” Analistul nu individualizează doar un singur nume, ci întreg grupul parlamentar.

Judecătorii și procurorii ce nu s-au supus statului paralel

Moderatorul GOLD FM se declară încrezător în judecătorii și procurorii din România care nu s-ar fi supus statului paralel din vremea Băsescu-Maior-Coldea- Kövesi. Acest stat paralel ar fi continuat să acționeze și în timpul mandatului de președinție al lui Klaus Iohannis.

„Se poate afla din presă destul de ușor despre cum se orientează acești judecători și procurori, mai ales cei care se mediatizează” – a adăugat Cozmin Gușă.

Sunt serviciile secrete de încredere?

„Din rândul serviciilor secrete pot să spun că am încredere în Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații (SRI). Acesta s-a maturizat, este bine mobilat intelectual și un om potolit”.

Despre Silviu Predoiu, directorul Serviciului de Informații Externe (SIE), Cozmin Gușă susține că ar avea o părere ambiguă.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

Solidnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.