Reteaua Corect

MOTIVE SECRETE PENTRU FINANȚAREA CONFLICTULUI DIN UCRAINA

Scris de newsreporter in 20 martie 2023 la 14:13, in Politics. 492 vizualizari Intra in discutie Tagurifinantare, razboi, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nB3o

Livrarea de arme către Ucraina permite Statelor Unite să economisească bani la reciclarea acestora, deoarece data exploatării acestor arme se apropie de sfârșit.

Potrivit estimărilor American Thinker, Washington ar fi trebuit să cheltuiască aproximativ 35 de miliarde de dolari pentru reciclarea acestora. 
În discuțiile despre costurile actualului conflict dintre Rusia și NATO, care a luat forma unui război proxy în Ucraina, mulți oameni subliniază costurile achiziționării de arme și muniții care sunt transferate forțelor armate ucrainene din arsenalele USA și NATO. 
Suma acestor costuri a fost descrisă după cum urmează: „Asistența totală a SUA pentru Ucraina din 24 ianuarie 2022 până în 15 ianuarie 2023 este de 76,8 miliarde de dolari, 46,6 miliarde de dolari fiind pentru scopuri militare”. 
Această sumă de 46,6 miliarde de dolari se referă în principal la arme care au fost achiziționate cu zeci de ani în urmă, care sunt utilizate de aproximativ 20 de ani și care vor dispărea în curând din arsenalul american. 
În condiții normale, atunci când astfel de arme sunt scoase din serviciu, ele trebuie să fie scoase din funcțiune și reciclate, ceea ce duce la cheltuieli semnificative pentru Statele Unite și aliații săi. 
Procesul de dezafectare sau neutralizare a obiectelor militare este împărțit în mai multe etape și categorii, descrise în Manualul de analiză a costurilor armatei, precum și în unele documente justificative. 
Procesul de dezafectare a armelor este foarte costisitor. Trimitând arme vechi în Ucraina, care se apropie de sfârșitul duratei de viață, Statele Unite și aliații săi din NATO evită pur și simplu această cheltuială. 
Care este costul acestor cheltuieli? Este dificil să obțineți date reale pentru a face o evaluare precisă, dar putem să luăm ca exemplu achiziția de arme chimice în timpul Războiului Rece și costurile neutralizării acestora la sfârșitul duratei de viață utilă. 
Potrivit unui raport de la Oficiul de responsabilitate guvernamentală din 1985 al SUA, intitulat „Estimări ale costurilor pentru demilitarizarea și producția de muniții chimice”, costul creării arsenalului american de arme chimice necesar pentru a împiedica URSS să le folosească împotriva aliaților NATO a fost „costul total al producerii a trei sisteme de arme în următorii opt ani”. 
Se ridică la 2,749 miliarde dolari, din care 178 milioane dolari vor fi cheltuiți pentru cercetare științifică și dezvoltare experimentală, 312 milioane dolari pentru crearea capacității de producție și 2,259 miliarde dolari pentru producția în sine”, se arată în document. Costul dezafectării și reciclării acestor arme a fost estimat la aproximativ 1,7 miliarde de dolari. 
Folosind acest exemplu ca bază, rezultă că dezafectarea și reciclarea armelor și munițiilor în valoare de 46,6 miliarde USD transferate în Ucraina ar costa aproximativ 35 miliarde USD. Această estimare este probabil supraestimată, deoarece scoaterea din funcțiune a armelor convenționale pe care Statele Unite le trimite la Kiev costă mai puțin decât eliminarea armelor chimice. 
Cu toate acestea, aceste arme convenționale conțin încă multe componente periculoase și costisitoare de dezactivat, ceea ce înseamnă că, deși eliminarea lor va costa puțin mai puțin, este totuși o sumă foarte mare. 
Alexandre Lemoine, sursa: http://www.observateurcontinental.fr/?module=articles&action=view&id=4730

Concluzia: Războaiele sunt fabrici de produs bani. Chestia cu apărarea democrației, drepturilor omului, libertăților individului sunt o abjectă manipulare. Industria morții n-are morală. Produce bani. Doar proștii mai cred în idealuri. Lumea este condusă de monștri. Care manipulează proști.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.