Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

MOSCOVA FOLOSEȘTE ABERAȚIA ”MAIA SANDU-PREȘEDINTA ROMÂNIEI” DREPT ARMĂ CONTRA MOLDOVEI

Concomitent cu amenințările ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, la adresa Moldovei, care ar putea deveni următoarea Ucraină, în presa rusă explodează un scenariu intens vehiculat în ultima vreme de presa și politicienii de la noi, în pofida stupidității lui, așa cum am demonstrat deja, într-o analiză. Problema e că respectiva stupiditate – o imposibilitate politico-legislativă – ajunge acum să servească perfect intereselor Moscovei, care se folosește de ea în cadrul retoricii anti-Chișinău.

Să tragem concluzia că cei care s-au repezit să înghită și să propage scenariul în ultimele săptămîni au loc asigurat pe listele de putiniști ale lui Sorin Bocancea, mccarthystul de la Iași?

 

”Sandu vrea să fie aleasă președinte al României Mari” scrie publicația kremlineză Pravda.

Președintele PSD din România, Marcel Ciolacu, a spus că este unul dintre susținătorii Maiei Sandu și ai României Mari.

Dezbaterea pe această temă este în creștere în România. Fostul premier Victor Ponta nu exclude ca Sandu să devină președintele României, mai scriu rușii.

Vicepremierul moldovean Andrei Spînu a declarat miercuri pentru Digi24 că Sandu însăși trebuie să răspundă la întrebarea despre participarea la alegerile din România. La începutul lunii ianuarie, președintele Republicii Moldova a efectuat o vizită privată neoficială la Oradea, fieful liderului PNL, Ilie Bolojan. Există teoria că la alegerile din 2024 el va forma un tandem cu Sandu în calitate de viitor premier, creându-se astfel premisele unirii României și Moldovei, mai scrie Pravda.

Se mai relatează că în cadrul acestei vizite, Sandu s-a întâlnit cu reprezentanți ai serviciului român de informații și cu „alte structuri speciale din alte țări”. Adică, undeva în laboratoarele democrației românești imaginare a început un joc în care influența UE scade, în timp ce a SUA crește.

Statele Unite dictează menținerea unei zone de instabilitate în apropierea granițelor ruse. Pentru a face acest lucru, este necesar să se declare Moldova parte a României, sau cel puțin a „lumii românești”. Acest lucru se face deja. Sandu este etnic român, cetățean al acestei țări (deci poate candida la președinte), partidul ei are majoritatea în parlamentul moldovenesc (poate decide asupra unei uniuni acolo). În timp ce Rusia este „blocată” în Ucraina, este timpul să rezolvăm problema moldovenească

După cum afirmă deputatul socialist moldovean, Bogdan Țîrdea, în emisiunea ”Punctul de vedere”, românii mizează pe repetarea istoriei anului 1861, când domnitorul moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales și domnitor în Țara Românească, ceea ce a dus la unirea Țării Românești și a Moldovei și la crearea statului român.

„Ei vor să realizeze astfel unirea. Ei văd că Rusia este undeva departe, la Soledar, Ugledar și așa mai departe. Să folosim acest moment pentru a smulge Republica Moldova de sub influența Rusiei, deși a fost sub controlul Statelor Unite de mult timp”, a spus Bogdan Țîrdea.

De menționat că implementarea planurilor românești va duce la ruperea Găgăuziei de Moldova și la consolidarea statutului de stat suveran al Pridnestroviei cu aderarea ulterioară la Federația Rusă, mai ales dacă până în 2024 Rusia va rezolva sarcinile, conchide Pravda. (Bogdan Tiberiu IACOB)

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.