Reteaua Corect

Moscova acuză Parisul: A încălcat confidențialitatea negocierilor Macron-Putin

Parisul a încălcat confidențialitatea negocierilor dintre președinții Federației Ruse și Franței, Vladimir Putin și Emmanuel Macron, acest lucru caracterizează în principiu abordările diplomației franceze, a declarat duminică reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la postul de televiziune Rossiya-1, relatează Știripesurse.

„Atunci când se duc convorbiri la cel mai înalt nivel, atunci aceasta, bineînțeles, este o poveste confidențială, în mod natural, acestea sunt negocieri închise. S-a dovedit că acum câteva luni, când Macron l-a sunat pe președintele Rusiei, întreaga conversație a fost înregistrată de o cameră jurnalistică, cu jurnaliști care stăteau și filmau totul. Acesta este un exemplu al faptului că așa înțeleg ei cuvântul "diplomație"”, a spus ea, comentând filmul documentar al regizorului francez Guy Lagache "Președintele, Europa și războiul" despre demersurile lui Macron pentru rezolvarea conflictului ucrainean, în care au fost prezentate imagini ale unei conversații telefonice între Macron și Putin.

Zaharova a menționat că Parisul a avut la dispoziție opt ani pentru a „arăta minunile profesionalismului său”, lucrând la acordurile de la Minsk în cadrul formatului Normandia. „Zero, după cum ați văzut”, a afirmat ea despre rezultatele acestei munci. Potrivit reprezentantei Ministerului rus de Externe, Franța înzestrează funcțiile diplomatice cu instrumente care nu se aplică diplomației, astfel că măsurile sale în politica externă sunt ineficiente. „Timp de opt ani, s-a făcut tot posibilul pentru a împiedica partea numită "regimul de la Kiev" să îndeplinească acordurile de la Minsk și, din păcate, partea ucraineană a fost acoperită pentru a împiedica realizarea scenariului pașnic”, a adăugat Zaharova.

Ea a menționat că nu prea merită să ne așteptăm la confidențialitate în ceea ce privește partea franceză după publicarea la televiziunea franceză a unor imagini de la discuțiile închise ale lui Macron cu Putin.

Documentarul Lagash a fost difuzat joi pe France 2 . Echipa de filmare s-a concentrat pe eforturile diplomatice ale lui Macron pentru a rezolva criza ucraineană, inclusiv pe conversațiile sale cu președintele rus și cu alți lideri.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.