Reteaua Corect

Monica Macovei a demisionat din partidul pe care l-a fondat

Scris de newsreporter in 14 noiembrie 2018 la 11:36, in Politics. 164 vizualizari Intra in discutie Taguricomunicat, demisie, demisionat, m10, Monica Macovei shortlinkhttp://crct.ro/ntAG

Europarlamentarul Monica Macovei a demisionat din Partidul M10, pe care l-a fondat în anul 2015, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Partidului M10 transmis miercuri, actuala conducere a formaţiunii îi mulţumeşte Monicăi Macovei pentru activitatea desfăşurată şi pentru iniţiativa întemeierii ”acestui vehicul politic dedicat generaţiei tinere”.

 

”Marţi, Monica Macovei, membru M10 şi europarlamentar, şi-a dat demisia din partidul pe care l-a fondat în anul 2015. Partidul M10 îi mulţumeşte doamnei Macovei pentru activitatea sa în cadrul partidului, pentru iniţiativa întemeierii acestui vehicul politic dedicat generaţiei tinere - vehicul care a demonstrat că se poate face şi altfel de politică. Chiar dacă viziunea strategică şi orientarea doctrinară a doamnei Monica Macovei nu a coincis întotdeauna cu cea a partidului, domnia sa rămâne un simbol al luptei anticorupţie şi al politicii responsabile, dovedite atât ca Ministru al Justiţiei cât şi ca Europarlamentar. Îi mulţumim şi îi urăm succes în continuare!”, se arată în comunicat.

 

 

La începutul anului 2017, în urma unei Adunări Generale, membrii partidului au decis asumarea unei doctrine conservatoare, M10 fiind membru de drept în Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ACRE) din Parlamentul European.

Alături de alte partide şi mişcări civice, Partidul M10 este unul dintre iniţiatorii proiectului de coagulare a tuturor forţelor de dreapta din România (creştin-democrate, conservatoare, liberale), într-o noua platformă politică numită ”Alternativa Dreaptă”. Din acest proiect mai fac parte Uniunea Creştin Democrată din România (UCDR), Partidul Forţa Moldova şi platformele politice Alternativa Dreaptă şi Alianţa Conservatoare, entităţi care îşi vor anunţa disponibilitatea de a colabora pe viitor în vederea promovării intereselor electoratului conservator/creştin-democrat, propunându-i acestuia o alternativă care să îl reprezinte în Parlamentul European în anul 2019, în structurile locale/judeţene precum şi în Parlamentul României în anul 2020 şi care să-şi asume preluarea guvernării ţării, începând cu anul 2024.

Partidul M10 are 16 filiale în toată ţara, iar în urma alegerilor locale din 2016 a obţinut 94 de consilieri locali, 2 primari şi 5 viceprimari. Noul preşedinte al formaţiunii este Adela Mârza, fost lider al M10 Cluj, aceasta fiind aleasă în funcţie în 13 octombrie 2018.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.