Reteaua Corect

Moise Guran: Procurorii să-și miște fundurile bine plătite și să ancheteze Congresul PNL

Scris de newsreporter in 29 septembrie 2021 la 11:44, in Politics. 465 vizualizari Intra in discutie TaguriCongresul PNL, covid, moise guran, procurori shortlinkhttp://crct.ro/nyuv

Jurnalistul Moise Guran, recent demisionat din USR, le cere procurorilor să-și ”miște fundurile bine plătite” și să ancheteze numărul de cazuri de Covid-19 din preajma Congresului PNL, asta după ce în spațiul public s-au ridicat suspiciuni că au fost măsluite cifrele, relatează Știripesurse.

”Încă de săptămâna trecută numeroși oameni (experți, politicieni, observatori) au atras public atenția că cifrele de incidență din București sunt cusute cu frânghie, sunt adică subraportate pentru a putea organiza congresul PNL. Metoda este oarecum simplă, grosolană și a mai fost utilizată și anul trecut la subraportarea numărului de decese, înaintea alegerilor generale - pur și simplu DSP (care este controlat politic) schimbă cifrele.

Anul ăsta, că n-au mai avut alegeri generale ci doar un soi de concurs de tupeu (ce altceva a fost congresul PNL?), nu prea s-au mai sfiit și de aici vizibilitatea falsificării raportărilor.

Mare greșeală! Dacă este discutabil în ce măsură fapta de a subraporta numărul deceselor (anul trecut) este infracțiune, fapta de a subraporta numărul cazurilor implică luarea cu întârziere a unor măsuri epidemice și deci este infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Fiind și săvârșită de funcționari care încalcă o lege, este și abuz în serviciu și nu orice abuz ci unul "cu consecințe deosebit de grave", deci la care limitele pedepsei se măresc cu 50%.

Mai trebuie doar ca Parchetul General să sesizeze aceste aspecte, iar domnii și doamnele procurori să-și miște fundurile bine plătite (pentru care am stat noi niște ani în stradă), să ia dosarul ăla cu congresul PNL de la polițiști, că nu e de competența lor, ci împreună cu acest al doilea abuz (după cel de anul trecut, când au ascuns numărul morților) să ancheteze atât DSP-ul cât și PNL-ul la pachet.

Și, dacă s-ar putea, mai repede, că mor deja sute de oameni pe zi!”, scrie Moise Guran.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.