Reteaua Corect

Miting PSD-ALDE. Dragnea spune că Iohannis 'păstoreşte statul paralel'

După Traian Băsescu, Klaus Iohannis "păstoreşte" sistemul "statului paralel", a afirmat sâmbătă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la mitingul din Piaţa Victoriei, scrie Agerpres.

"După Băsescu, acum preşedintele Iohannis păstoreşte acest sistem (statul paralel n.r.). Fără statul paralel, el n-ar fi câştigat procesul pe care toţi ceilalţi primari l-au pierdut, fără statul paralel falsul şi uzul de fals prin care şi-a procurat casele ar fi ajuns până acum pe masa unui judecător de drept penal. Cu statul paralel în spate, însă, Iohannis îndrăzneşte să ameninţe premierul Romaniei, să blocheze Parlamentul şi să nesocotească CCR. Şi vă întreb: Ce ar trebui sa facem noi? Să stăm cu mâinile în sân? Să-i lăsăm să-şi bată joc de ţara asta? Să asistăm cum securiştii blochează guvernarea? Să tremurăm de frica lor? Sa ne dăm la o parte şi să vină alţi tehnocraţi? Să nu mai creştem pensiile şi salariile? Să lăsăm justiţia aşa cum a aranjat-o Macovei? 'Nu' este răspunsul! Nu mai putem accepta aceste lucruri. Trebuie să spunem 'stop', trebuie să spunem 'gata cu abuzurile', 'gata cu denunţurile', 'gata cu securitatea', 'gata cu anchete de tip sovietic', 'gata cu poliţia politică'! Ajunge!", a spus Dragnea, acompaniat de cei din Piaţa Victoriei.

El a susţinut că "statul paralel trăieşte pe picior mare, are cheltuieli uriaşe".

"Toţi am hrănit şi încă hrănim maşinăria asta uriaşă cu care se toacă destine şi se înfrâng conştiinţe. Toţi am plătit şi încă plătim sute de milioane de euro pe interceptări, filaje şi monitorizări. Am depăşit cu mult numărul de mandate de supraveghere emise în orice stat democratic din Uniunea Europeană! Avem de zeci de ori mai multe mandate pe siguranţă naţională faţă de Statele Unite ale Americii - care este ţinta numărul 1 a terorismului mondial! Cum poate fi justificată această uriaşă diferenţă? Pentru că plătim mult prea mult! (...) Toţi am plătit şi încă plătim din propriul buzunar amenzile CEDO, de milioane de euro, pentru abuzurile unor procurori stalinişti", a afirmat liderul PSD.

În opinia acestuia, sunt două mari motive pentru care "statul paralel sabotează democraţia" şi, totodată, "acţionează împotriva Constituţiei, a statului de drept şi a propriului popor".

"Întâi, pentru că guvernarea noastră are succes. Guvernarea noastră merge atât de bine, încât au crescut şi veniturile securiştilor! (...) Instituţiile internaţionale revizuiesc în creştere prognozele. FMI şi Banca Mondială îşi retrag cuvintele. UE ne recunoaşte meritele în economie. (...) Aceasta evoluţie economică înseamnă voturi pentru noi. Înseamnă că securiştii şi uneltele lor politice vor pierde iar alegerile. (...) Al doilea motiv e frica. Ei ştiu că suntem pe cale să le destructurăm reţeaua. (...) Au văzut că adevărul începe să iasă la iveală. Au văzut că nu mai ţine. Şi s-au îngrozit. Statul paralel şi oamenii pe care-i controlează se tem de adevăr ca dracul de tămâie. Pentru ei, dreptatea şi adevărul înseamnă catastrofă", a mai susţinut preşedintele PSD.

Dragnea a subliniat că "lucrurile nu mai pot continua aşa" şi a adăugat că esenţa luptei PSD -ALDE este "prosperitatea, nu securitatea".

"Românii s-au trezit din somnul cel de moarte", a adăugat el. 

1.

N-au mai rezistat! Sute de manifestanţi au plecat în timpul discursului susţinut de Dragnea

Publicat in 10 iunie 2018 la 08:32

Sute de persoane, care au venit să participe la protestul față de abuzurile din justiție organizat de PSD, au plecat din Piața Victoriei chiar în timp ce liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, susținea discursul pe scena din fața guvernulu, scrie Mediafax.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.