Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

MISTERUL UNEI ANIVERSĂRI ANULATE: DE CE NU A MAI VRUT CONDUCEREA PNL SĂ DEA PIEPT CU BOBORUL LIBERAL

A rămas extrem de puțin comentat un eveniment produs marți, deși ar fi meritat din plin: PNL a decis peste noapte, la propriu, anularea grandioasei aniversări de miercuri a înființării partidului, în 24 mai 1875. Gest cu atît mai ciudat cu cît nu există motive raționale pentru anularea respectivei ceremonii. În fapt, explicația e simplă: mai-marii PNL, cu Ciucă și Bode în frunte, au refuzat să dea piept cu boborul liberal, pentru că nu ar fi avut ce să le spună despre criza guvernamentală.

”Evenimentul naţional care urma să aibă loc în după-amiaza zilei de 24 mai la Sala Sporturilor din judeţul Argeş se amână din motive obiective. PNL este concentrat pe soluţionarea grevei din educaţie” se arată într-un comunicat lapidar emis de biroul de presă al PNL,  marți.

În Argeș era pregătită de zile bune, în organizarea președintei județene Alina Gorghiu, o aniversare grandioasă, cu totul aparte, cu participarea întregii conduceri a PNL și a unei mulțimi de liberali.
Pe lîngă momentul solemn de la orele 9 ale dimineții, la Vila Florica a Brătienilor, din Ștefănești, cu participarea premierului Nicolae Ciucă, a șefei Senatului, Alina Gorghiu, a lui Lucian Bode, a unor oameni de cultură, intelectuali etc a fost pregătit un al doilea mare moment, mult mai special de această dată, la orele 18, în marea sală Sporturilor din Pitești.

Conform unui anunț oficial al organizației PNL Ștefănești, pe Facebook, evenimentul ar fi trebuit să se deruleze ”cu participarea a mii de liberali, veniți din toată țara. Va fi cel mai potrivit moment pentru ca Premierul Nicolae Ciucă să prezinte măsurile liberale care, în ultimii ani, au adus României dezvoltare și investiții la un nivel record!”.
Practic, un congres, raportat la dimensiuni.

Presa locală remarca faptul că zilele trecute, deși se știa deja de greva profesorilor, pentru marele eveniment se descărcau de zor camioane de echipamente, scaune, boxe audio etc. Deci nu greva a fost motivul real al anulării marii ceremonii de la Pitești.
Ar fi fost și absurd, la urma-urmei nu era vorba de o petrecere cîmpenească incluzînd mici, bere și artificii, ci de o manifestare politică omagială a unui partid istoric, creat de figuri la fel de istorice.
O manifestare care ar fi creat cadrul perfect pentru liderii liberali să dea mesaje cu greutate românilor, în ansamblu, și membrilor PNL, în particular. Mesaje liniștitoare la vremuri complicate, economic, social, mai nou și politic.

Conducerea PNL a dat cu șutul acestei ocazii. Dintr-un motiv foarte simplu: descinși din turnurile de fildeș ale guvernului în mijlocul miilor de reprezentnți ai boborului liberal, Ciucă, Bode & comp nu ar fi putut evita întrebările legate de viitorul coaliției, al guvernării, al partidului. La Ștefănești nu ar fi o problemă, fiind o participare restrînsă și relativ scurtă, dar nu și la evenimentul de la Sala sporturilor din Pitești (5.980 de locuri).

Întrebări la care ori nu au răspunsuri în acest moment, ori le au, dar ele nu pot fi comunicate, pentru că includ lucruri grave. Ambele variante, deloc încîntătoare pentru membrii PNL.
Așa că s-a preferat băgarea capului în nisip și anularea marii festivități de la Pitești, în așteptarea de vremuri mai limpezi. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.