Reteaua Corect

MISTERUL FAMILIEI IOHANNIS

Scris de newsreporter in 10 Mai 2022 la 08:54, in Politics. 439 vizualizari Intra in discutie Taguricetatenie, familie, iohannis, mister shortlinkhttp://crct.ro/nzyA

La începutul lunii decembrie a anului trecut, PSD a adresat o interpelare parlamentară Autorității Naționale pentru Cetățenie, prin deputatul Daniel Ghiță, în care solicită informații despre cetățenia membrilor familiei președintelui Klaus Iohannis. Jumătate de an mai tîrziu, ANC, instituție ținînd de ministerul Justiției, tace mîlc, în mod ilegal și neuzual, scrie Inpolitics.

”Părinții actualului președinte al României, Gustav Heinz și Susanna Johannis, precum și sora sa Krista, s-au stabilit în Germania în anii 90 și au dobândit ulterior cetățenia germană, pierzând cetățenia română, conform legii în vigoare în această țară, care nu permitea dubla cetățenie. Legislația germană a fost modificată în anul 2007, începând de când a fost permisă deținerea și a altei cetățenii. Vă solicit să-mi comunicați dacă tatăl, mama și sora președintelui Klaus Iohannis au cerut redobândirea cetățeniei române după anul 2007” se arăta în interpelarea social-democratului, depus pe 13 decembrie.

Șase luni mai tîrziu, el nu a primit niciun răspuns din partea instituției conduse de Gabriela Lenghel, deși Constituția și regulamentele parlamentare prevăd expresă obligativitatea răspunsurilor la întrebările și interpelările parlamentare. Termenul legal de livrare a răspunsului la interpelare a expirat la 5 ianuarie a.c. ANC nu a catadicsit nici măcar să transmită un punct de vedere către parlament din care să rezulte, eventual, că datele solicitate de PSD nu sunt acoperite de transparența informațională, așa cum se întîmplă în multe alte cazuri.
O tăcere deplină, care lasă loc la numeroase speculații, începînd cu aceea că președintele care vorbește des despre nevoia revenirii românilor din diaspora în patrie are o familie care nici măcar nu deține cetățenia română. (B.T.I.)

 

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.