Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Misterele votului din 26 mai

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 19 iunie 2019 la 10:18, in Politics. 488 vizualizari Intra in discutie Taguri26 mai, AEP, alegeri, bec, ccr, europarlamentare, referendu, STS, vot shortlinkhttp://crct.ro/nuB4

1) De ce nu s-a mai recurs la licitație pentru softul electoral, ca la celelalte alegeri, din capul locului sarcina devenind a STS?

2) În cîte alte state europene mai este implicat în organizarea alegerilor un serviciu secret militarizat?
3) De ce a anunțat Iohannis atît de tîrziu întrebările la referendum, ca și decizia însăși de convocare a acestuia?
4) Cum se explică misterul existenței a cca.19 milioane de alegători în România, deși cifra e echivalentă, practic, cu întreaga populație a României, ținînd cont de datele ultimului recensămînt, de declinul demografic post-decembrist și de alte surse oficiale? 
5) Cum se explică cifra imensă de cca.1,5 milioane de votanți pe liste suplimentare? 
6) De ce PSD a renunțat fără explicații coerente la numărătoarea paralelă a voturilor?
7) Cum se explică neregulile grave semnalate la sute și chiar mii de secții de vot în ce privește concordanța voturilor în procesele verbale?
8) De ce a existat un singur exit-poll în seara alegerilor?
9) Cum a reușit USR să-și asigure 12.000 de delegați în cele peste 18.000 de secții de vot la referendumul pentru familie de acum cîteva luni, partidul avînd doar 5000 de membri? Cum au reușit USR-PLUS să crească exploziv și aibă delegați în 99% dintre secții, pe 26 mai, în condițiile în care numărul secțiilor e mai mare decît al membrilor celor două partide la un loc?
10) Cum a ajuns ALDE sub pragul electoral în condițiile în care niciun sondaj, oricît de pesimist, nu a dat partidul mai jos de 9-10% și cum au reușit să treacă pragul, nesperat, UDMR, PMP și Pro România?
11) Cum a ajuns UDMR să adune voturi din absolut toate județele?
12) Cine a decis închiderea tabletelor STS după orele 21,00, eforturile presei de a afla un răspuns de la BEC, AEP și STS fiind zadarnice pînă acum?
13) De ce rezultatele finale ale alegerilor din 26 mai au fost comunicate de BEC abia după 8 zile, situație fără precedent, vina pentru întîrziere fiind dată pe vizita Papei?
14) De ce sunt diferențe mari între cuantumurile voturilor pentru cele două întrebări la referendum, ceea ce a dus inclusiv la o reacție a CCR?
15) Ce se întîmplă la CCR de s-a ajuns ca validarea referendumului să fie dezbătută – nu se știe dacă și decisă – la peste o lună de la alegeri?
16) Ce consecințe ar avea invalidarea referendumului asupra Acordului politic semnat la Cotroceni de președinte și de mai multe partide politice?
17) Cum s-a ajuns la un număr uriaș, fără precedent, al sesizărilor de vot multiplu: peste 9.200, conform ministrului de Interne și ce ar putea devoala un asemenea fenomen? 
18) Cine i-a bătut pe membrii unor secții de votare și cine a încercat dărmarea ușilor unor secții din străinătate, conform datelor oficiale prezentate de ministrul de Externe?
19) Cine sunt românii aduși în număr mare cu autocarele la secții de vot din străinătate, conform aceluiași ministru de Externe?
20) De ce tac partidele politice vizavi de o posibilă imensă fraudă electorală, în mod normal mai ales cele de guvernămînt fiind de așteptat să protesteze public ori chiar să ceară renumărarea voturilor?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.