Reteaua Corect

Mirel Palada: La toamnă, după alegeri, ne vor băga din nou în coteț. Vor bloca toată țara

Scris de newsreporter in 02 septembrie 2020 la 10:20, in Politics. 423 vizualizari Intra in discutie Tagurialegeri, covid, mirel palada, toamna shortlinkhttp://crct.ro/nwBr

Sociologul Mirel Palada scrie pe Facebook că, după alegeri, întreaga țară va fi din nou blocată sub pretextul pandemiei. Iată postarea:

„La toamnă, după alegeri, ne vor băga din nou în coteț. Vor bloca toată țara, toată realitatea.

O să fie bine. O să vă și placă.
Stați liniștiți, nu e de la noi. E de la stăpînirea europeană. Va fi directivă din partea fuhreriței germane să ne bage la coteț. Iar toată Europa se va conforma, disciplinată și speriată. Căci mașinăria de zgomote propagandistice va fi pusă din nou în mișcare. Vor începe să urle toți mișeii civili de tip Lucian Mîndruță și vor speria pufoșii mai abitir decît în primăvară.
E simplu. E ca la război.
În primăvară am avut prima campanie. Campania de covid de primăvară. Am fost trimiși pe frontul fricii. Am stat în linia întîi, în carantină și în sperietură și în zeamă de catastrofă, vreo două-trei luni.
Problema generalilor care ne conduc viața este că știu că soldații suferă mai devreme sau mai tîrziu de epuizare. Generalii știu că orice soldat care stă în tranșee cedează la un moment dat, dacă îl ții prea mult în zeamă și în frică.
Pe vremuri diviziile bătute de gloanțe erau trase în spate, să-și revină cît de cît. Soldaților li se dădea în mod organizat băutură la discreție, țigări, distracție, somn și femei, p*zdă fără număr, cît poate veteranul să consume, să i se pară viața un pic mai suportabilă.
La fel și cu noi, acum pe frontul controlului social pe bază de covid. Ordin de la stăpînirea nazisto-perfectă: vară, relaș, intermezzo între cele două campanii covid.
Așa că pe timpul verii s-au gîndit să ne dea permisie. Să ne retragă un pic în spatele frontului, la recuperare. Un pic de soare. Un pic de mare. Un pic de turism internațional. Un pic de terase. Hai, la odihnă cu voi, relaxați-vă și făceți-vă că sînteți liberi. Că acuși vine toamna și o luăm de la cap.
Iete că acuși a și venit toamna. Momentul de respiro a trecut. În curînd se va auzi lătrătura ordinului nazist: capu’ la fund din nou. Dar nu înainte să prestăm alegeri, căci democrația are nevoie de o simulare convingătoare. După alegeri, să cîștige liberalii. Pînă atunci nu e catastrofă. Doar după.
Iar noi, soldați disciplinați și proști și temători, vom executa ordinul întocmai și la timp. Vom intra din nou în tranșeele neputinței, ale fricii și catastrofei programate din telecomandă, din vocile slinoase ale lui Lucian Mîndruță și Prelipceanu și CT Popescu și toți ceilalți civili slinoși și necesari.
Se va institui din nou starea de urgență. Iar vor urla sirenele de ambulanță. Iar va umbla armata pe stradă, cu glonț pe țeavă, să ne caute la documente, de ce umblăm liberi de capu’ nostru. Iar va pune miliția imnu’ la megafoane, să salte inima de patriotism cît stăm ascunși după perdele, pe balcon.
Iohannis chiar ieri ne-a amenințat deja că va institui din nou starea de urgență. O va face. Nu că îl duce pe el capul, ci că îl presează Mutti Merkel, valkiria dominatoare. O să primească ordin. El o să presteze zece flotări, docil și țapăn, cum îi șade bine subordonatului. Și pe urmă o să execute cu entuziasm ordinul. O să ne pună și pe noi să prestăm zece mii.
O să stăm în casă toamna, iarna, primăvara.
Căci Covidul este groaznic de periculos și va ține cel puțin trei ani. Cinci ani. Șapte ani. It is known, khaleesi. E groaznic de periculos.
Și va ține cît timp va fi nevoie să ne bage mințile în cap. Să ne disciplineze. Să facă cețăteni de coteț din noi, oameni noi ai vremurilor noastre, docili și pieptănați și umili și numa buni de controlat. Demni urmași ai slugilor și iobagilor de pe vremuri.
Vă place cum își iau realitatea înapoi? Vă place cum ne fură viețile și noi nu zicem nimic?
Beți încet, că-i destulă. Ajunge la toată lumea. Cu grijă, că e vîscoasă și un pic sărată. Lasă, că e bună. E necesară. E sănătoasă. Face bine la ten. Face și cetățeni responsabili din noi. Și mai conține și proteine.
Ghinion.”
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.