Reteaua Corect

Mirel Palada: Istoria e necruțătoare cu pămpălăii

Scris de newsreporter in 03 septembrie 2020 la 08:10, in Politics. 429 vizualizari Intra in discutie Tagurimirel palada, PNL, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nwBN

Sociologul Mirel Palada compară într-o postare pe Facebook modul în care au acționat PNL și PSD la guvernare, el atenționând indirect asupra dublei măsuri cu care sunt îndeobște judecate lucrurile de către opinia publică. Iată postarea:

„Dăncilă spunea chestii haioase. A fost tăvălită necruțător de deontologi. Anisie spune chestii de două ori mai împiedicate. Și o femeie de servici e mai articulată decît ea. Deși e ditamai Ministresa Educației și ar trebui să fie mai deșteaptă și mai intelectuală și mai articulată decît toți ceilalți la un loc. Nu contează. Dintr-o dată, deontologii tac asurzitor. Nu mai apare nici un Pleșu trist, nici un Liiceanu furios, nici un Ce Te Popescu turbat, să facă spume la gură pe acest subiect. Pentru că Dăncilă era de la medievalii de la PSD, iar Anisie e de la civilii de la PNL. Simplu.

Procurorului General DNA Nițu i-a fost deschis dosar penal și dat jos din funcție pentru că folosea girofarul la care avea dreptul, atunci cînd se ducea acasă. Ministrul Transporturilor Bode a comis-o rău de tot într-un accident rutier, în urma unui comportament rutier absolut iresponsabil. N-o să pățească nimic. Pentru că Nițu era numit de medievalii de la PSD, iar Bode e de la civilii de la PNL. Simplu.
Ponta cu Dragnea s-au urcat în barcă la inundații. Drept pentru care au fost demonizați într-un mod exemplar de deontologi. O grup mic, organizat, de miniștri PNL, în frunte cu Prim Ministrul, au fumat și băut fără mască în sediul Guvernului. Deontologii, dintr-o dată, mucles. Au găsit numa și numa circumstanțe atenuante. Pentru că Ponta și Dragnea știm că sînt niște demoni medievali, care vînd țara la ruși și la chineji. În schimb, civilii de la PNL sînt doar decît niște civili deosebiți. Simplu.
În timpul guvernării PSD s-a dat în folosință cel mai mare număr de kilometri de autostradă. Nu contează. Deontologii urlau turbați că nu se fac autostrăzi. Era chiar și un ticălos necesar prin nordul țării care făcea diverse acțiuni de indignare creativă, construia un metru de autostradă, să arate ce nasoi sînt pesediștii. Nu-i nimic. Lasă că au făcut ăștia autostrăzi să vă iasă pe nas. Dintr-o dată, nici un deontolog nu-și mai face seppuku în piața publică să moară de grija autostrăzilor. Pentru că liberalii nu fac autostrăzi, dar au deontologii cuminți la picior. Simplu.
PSD a mărit considerabil salariile medicilor, oprind erodarea prestigiului acestei importante profesii și reducînd exodul de cadre medicale peste hotare. Au fost făcuți cu ou și cu oțet de către toți deontologii neamului. Ăștia acum nu dau nici măcar măști profesorilor, deși e obligatoriu prin Codul Muncii și deși milițienilor le pun măști la dispoziție. Nu mai vorbesc că nu măresc salariile profesorilor, deși și în acest caz sînt obligați prin lege. Nu se pune. Nu zice nimeni nimic. Liberalii sînt niște civili necesari, nu ca nasoii ăia de la PSD care trebuie rași de pe fața pămîntului. Simplu.
PSD a asigurat în timpul guvernării sale cea mai bine definită creștere economică. Veniturile românilor și calitatea vieții au crescut puternic. Nu contează. Era doar decît consum nesustenabil. Toți analiștii nației își rostogoleau cu dispreț ochii în cap și limba în gură cînd rosteau această frază de ocară “consum nesustenabil”. Ce obscen suna în gura deontologilor această frază. Cîtă scîrbă. Cîtă indignare că trăiau românii mai bine. Lasă că e acum criză și șomerii înfloresc pe toate drumurile. Acuma chiar avem parte de un consum sustenabil. E bine. Civilii de la PNL ne conduc cu înțelepciune, din dezastru economic în dezastru economic. Ei sînt cei mai foarte buni. Nasoii de la PSD sînt niște nasoi. Trebuie să dispară de pe fața pămîntului. Simplu.
PSD a scăzut ponderea datoriei publice pentru prima dată după 1989. N-a contat. Au fost tăvăliți în fiecare zi, cu acuze absolut hilare, că îndatorează viitorul copiilor și că împrumută bani. Doamne, ce era la gura deontologilor, a analiștilor de la Consiliul Fiscal și de la toate oficinile civile. Acuma Cîțu se împrumută oribil, oribil, oribil. Ziua și miliardul de euro. Nu mai contează. Dintr-o dată, ăsta e cel mai responsabil comportament guvernamental. Ca el n-a fost niciodată ministru mai înțelept. Toți deontologii tac necruțător. Pentru că pesediștii sînt niște jivine care trebuie exterminate, în schimb liberalii sînt niște civili necesari, mînca-iar mama pe ei de deștepți și de responsabili.
Simplu. Istoria e necruțătoare cu pămpălăii. Controlează justiția pe post de coadă de topor, de armă de poliție politică. Asigură-ți instituțiile de ordine. Cumpără canalele media, umple-le la unii gura cu bani, la alții gura cu pămînt pe bază de dosare penale. Și restul vine de la sine.
Vă place cum își iau țara înapoi? Beți încet. Beți încet, să nu vă stea în gît...”
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.