Reteaua Corect

Mirel Palada: Dan Barna începe să fie istorie

Scris de newsreporter in 22 octombrie 2019 la 11:22, in Politics. 190 vizualizari Intra in discutie Taguridan barna, mirel palada, Rise Project, sondaj, USR shortlinkhttp://crct.ro/nva2

Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, afirmă că prezidențiabilul USR Dan Barna, vizat un un uriaș scandal după dezvăluirile Rise Project, „începe să fie istorie” și se întreabă care or fi dedesubturile întregii afaceri. Iată mesajul integral:

”Dan Barna începe să fie istorie. E un adevăr din ce în ce mai evident. 
Nu e nevoie să vă dezvălui din secretele prețioaselor sondaje pe care le știu doar eu și clientul – și inevitabil ascultătorii noștri civili. 
E suficient să te uiți la fața lui împietrită atunci cînd e hăituit pe holurile Casei Poporului de jurnaliștii cei necruțători care-l întreabă cum e cu corupția. 
Ce ți-e și cu roata asta, cum se întoarce ea. Karma is a bitch. Dragnea scrie pe fruntea lui de penal corupt. Pînă și 10% o să fie cam mult pentru săracul Barna în turul 1. Cu 10% nu intri în turul 2. Ghinion. 
Întrebarea este de ce au dat drumul civilii acum la dezvăluirile civile puse la dispoziție cu generozitate către publicul avid de deontologie de către necesarii civili de la RISE Project. 
Aparent, este o mișcare clasică de overkill. De tras cu tunul după muște. Iohannis oricum îl bătea în turul 2 de-l asculta cu urechea. Barna oricum făcea o campanie mediocră, mult sub priceperea electorală a tinerilor săi subordonați naziști și fasciști și legionari. 
De ce i-au dat ditamai perversa de pe Ocna, cînd săracul oricum se scufunda singur în nicușoreală?
Știm din bîrfele avizate că Iohannis se teme de Barna în turul 2. Și el, și civilii de pe lîngă el. 
Motivul cel mai plauzibil, pe care îl invocă toată lumea, este că au vrut să fie siguri, să-l omoare complet, să nu existe nici un fel de risc. 
Ei bine, eu cred altceva. 
Motivul nu e acum, la prezidențiale. Nici măcar nu e ăla că USR ar face figuri de lipsă de disciplină la formarea guvernului Orban. 
Nyet. Motivul adevărat e la anul, la locale. 
Vedeți Dvs, dragii moșului, USR e un partid mic și fîșneț și vioi care în urbanul mare nu mai e nici mic, nici fîșneț, ci ditamai monstrul nazisto-legionaro-fascist în plină ascensiune. 
Urbanul foarte mare se lasă vrăjit de USR. 
Scorurile mari obținute la europarlamentare sînt confirmate de sondajele locale recente. București, Iași, Timișoara, Cluj, Brașov. Prea multe orașe unde USR merge spre 40%. 
Și asta nu în detrimentul taberei pro-PSD, că nu au cum să ia de acolo. Ci în detrimentul PNL-ului. USR crește în urbanul mare pe cîrca și pe suferința PNL-ului, care se vede cu votul la jumătate din cel al USR. 
Cu scorurile astea PNL nu are nici o șansă să cîștige primăriile principalelor orașe din România. 
Are, din contră, toate “șansele”, cu ghilimelele de rigoare, să-i privească neputincioși pe useriști cum trec fluierind pe lîngă ei ca trenul în gară, 
desprinzîndu-se în învingători și suflîndu-le peneliștilor și iohaniștilor și civiliștilor ditamai potul cel mare: orașele cu bugetele cele mai mari, orașele cu prestigiul simbolic cel mai mare. 
Cum o fi ca Boc să piardă alegerile în Cluj? Ditamai reduta pedelistă mascată într-un penelism necesar, ardelenesc?
Cum o fi ca Bucureștiul și vreo trei, poate chiar patru sectoare din șase să aibă administrație locală useristă? Cele mai bogate orașe din România pe mîinile useriștilor? Pe bune??
Cum o fi ca USR să stea pe ditamai ouăle de aur de la cele mai bogate bugete locale?
Cum o fi ca USR să devină un partid mai puternic și mai influent decît PNL, amenințînd și alegerile parlamentare cu această victorie de etapă? 
Așa ceva nu se poate. Ghinion. Tovarăși, camarazi, oșteni, civilii mei, trebuie să facem ceva. 
Perversa de pe Ocna pe care sărăcuțul de Barna tocmai a primit-o e o primă lovitură dintr-o serie care urmează pentru a fezanda pînă la primăvară USR, să nu cîștige Bucureștiul și Clujul și Iașiul și Timișoara. 
Și poate Constanța. 
Și poate Craiova. 
Și poate Ploiești. 
Și poate...
Gata cu atîta “și poate”. Nu trebuie să se poată. Soldații mei fideli, dați drumul la dosare, că ne mănîncă naziștii ăștia mici de vii. 
Și au dat. 
Pentru PNL, nu PSD este principalul adversar politic. Ci USR. Voi chiar credeți că statul civil paralel perpendicular profund ascuns întocmai și la timp va accepta ca victoria lui Iohannis să fie umbrită la nici jumătate de an de un eșec de proporții la locale? 
Așa ceva care se poate căci să nu existe. Andrei Caramitru, începi să plîngi. Ai dreptate. Au dat drumul la cîini. Vă meritați soarta. 
Penalilor, Kodruța o să vină să vă ia. Începeți să vă pregătiți să vă dovediți nevinovăția. Începeți să simțiți dulcele gust al lichidului seminal în gură și dulcea răcoare a cătușelor puse în direct, în Prime Time pe încheieturile voastre fine de naziști naivi. 
Hai, că se poate. Hai, că au pățit-o și alții înaintea voastră. Ce, credeați că sînteți invulnerabili? Că Sistemul chiar ține cu voi? Proștilor. Fraierilor. Naivilor. Naziști mici și pufoși, de operetă. Adolescenților tembeli și primejdioși cu figuri deontologice în cap. 
Ghinion.”

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.