Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Mircea Basescu Mondial

Detinand, in mod oficial si cu acte, inalta functie de frate al sefului statului, domnul Mircea Basescu este suspectat de procurorul Iacobescu ca ar fi primit, sub forma de mita, 300.000 de euro de la faimosul Bercea Mondial, pe numele sau adevarat Sandu Anghel. Este suspectat din simplul motiv ca Bercea Mondial fie a ciripit in arest, fie dispune, ceea ce este mai greu de presupus, de vreo proba, document ori inregistrare, pe care cu generozitate a pus-o la dispozitia anchetatorilor. Asa o fi? Acest nou scandal in care este amestecat fratele Presedintelui poate avea o acoperire prin fapte reale?

Domnul Mircea Basescu neaga ca ar fi primit 300.000 de euro de la Bercea Mondial. Avocatii domniei sale, care nu intarzie sa apara, sustin ca, intrucat Mircea Basescu nu detine personal o demnitate, nu ar fi avut, de-a lungul timpului, cum sa influenteze lucrurile in favoarea lui Bercea Mondial, in sensul asigurarii protectiei acestuia. Si, in consecinta, nu ar putea fi vorba de mita. In al doilea rand, negarea lui Mircea Basescu este sustinuta de argumentul ca Bercea Mondial, incoltit fiind, invoca tot felul de nume, implica in cauza sa tot felul de persoane sus-puse, in scopul de a-si intari mecanismele de aparare. Si, in fine, in al treilea rand, asa cum pe drept cuvant afirma Mircea Basescu, Bercea Mondial nu a primit de-a lungul vietii sale decat doua amenzi. In ciuda faptului ca a fost anchetat in 119 dosare penale. Daca de fiecare data el s-a dovedit nevinovat, ar urma sa deducem ca este pur si simplu o victima a procurorilor si, in consecinta, nu ar avea niciun motiv sa-i dea mita 300.000 de euro fratelui Presedintelui. Ba chiar este suspect faptul ca procurorul de caz Iacobescu ofera informatii de acest fel presei. Transformand o ancheta intr-un spectacol mediatic si, pana la urma, intr-un atac politic indreptat impotriva fratelui Presedintelui Traian Basescu. Implicit impotriva sefului statului.

Dar daca Bercea Mondial a scapat cu fata curata in 119 dosare penale prin trafic de influenta? Corupandu-i pe cei care s-au lasat corupti? Daca, totusi, el i-a dat lui Mircea Basescu 300.000 de euro? In definitiv, este cat se poate de real ca, sistematic, domnul Mircea Basescu l-a luat pe “nu” in brate. Si atunci cand a fost prins cu ocaua mica, respectiv o afacere necurata cu statul legata de o suprafata maricica de teren in imediata vecinatate a plajei Marii Negre. Si atunci cand jurnalistii au descoperit ca se ocupa, prin intermediul unei firme in care figura cu acte in regula, cu afaceri legate de armament. Si atunci cand am demonstrat ca era amestecat in scandalul munitiei. Si atunci cand a fost acuzat de relatii necurate cu Iulian Teleseanu, fostul sef al Vamii Constanta Sud Agigea. Si asa mai departe. De ce nu l-ar lua pe “nu” in brate si acum?

Fatele fratelui, adica domnul Presedinte Traian Basescu, si doamna sa au petrecut o seara de vis in compania lui Bercea Mondial, a doamnei Bercea Mondial si a rubedeniilor acestora. Ba chiar doamna presedinte Maria Basescu a primit cu acea ocazie un urias colier de aur. Pe care mainile indemanatice ale familiei Bercea Mondial i l-au plantat la gat. Abia mai tarziu fratele, adica domnul Mircea Basescu, bun crestin, a devenit nasul Doinitei Renata, cel mai tanar vlastar al lui Bercea Mondial.

Toate cele de mai sus, viznadu-i pe cei doi frati, s-au petrecut in conditiile in care, pe drept sau pe nedrept, era de notorietate ca Bercea Mondial e unul dintre cei mai mari interlopi din Romania.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.