Reteaua Corect

Ministrul Cîțu, INSTIGATOR la abuz în serviciu?

Surse guvernamentale au declarat pentru Q Magazine că mai mulți angajați ai Ministerului de Finanțe, dați afară abuziv de ministrul Florin Cîțu, au transmis plângeri și memorii către Ludovic Orban în care arată abuzurile și presiunile la care au fost supuși. Cîțu le-a cerut acestora să avizeze numiri fără respectarea condițiilor legale.

Până de curând, ministrul Finațelor, Florin Vasile Cîțu, era în atenția publică în contextul discuțiilor privitoare la sumele uriașe pe care le împrumuta zilnic, pentru că este un om „vizionar”, care a spus ferm românilor că „nu este treaba guvernului să facă investiții”, că „autostrăzile nu se fac cu bani de la buget” și că „educația și sănătatea nu reprezintă priorități”, pentru că este specialistul PNL în „găuri” și „contabilitate dublă” și pentru că și-a exprimat public regretele sincere că guvernul liberal a venit la putere prea târziu pentru interesele unui companii private.

Desigur, și pentru faptul că a fost la 5 minute distanță de portofoliul de prim-ministru, retras fiind de superiorii săi, după ce a fost, oricum, desemnat ca un demers profund neserios.

Ultima perioadă a adus însă în atenția publică și elemente care capătă, de la o zi la alta, din ce în ce mai mari conotații PENALE.Pe rolul instanței sunt deja împrejurările în care a fost elaborată, avizată și adoptată HG nr. 380/2020 de organizare și funcționare a Ministerului Finanțelor Publice, suspendată deja parțial în privința desființării Direcției Juridce. Informațiile noastre arată nu doar că textul acestei Hotărâri de Guvern a fost redactat în alte „centre de reflecție”, ci mai ales că s-au încălcat toate regulile și normele legale. Q Magazine a solicitat încă din data de 5 iunie, în baza Legii 544/2001 precizări referitoare la această HG, conducerea Ministerului de Finanțe nerăspunzând nici până astăzi.

Dincolo însă de aceste aspecte de contencios administrativ, încep să apară informații privitoare la presiunile inimaginabile exercitate de ministrul Cîțu asupra profesioniștilor din MFP pentru a-i determina să gireze numiri ale unor consilieri personali în consilii de administrație unde urmau să încaseze, din fonduri publice, 18.000 de ron pe lună.

Surse guvernamentale au declarat pentru Q Magazine că au fost depuse, în atenția Corpului de control al prim-ministrului și în atenția premierului Ludovic Orban însuși, mai multe plângeri ale celor care au fost dați afară din MFP tocmai pentru că au rămas demni și profesioniști și au refuzat să încalce legea.

Spre exemplu, Florin Victor Dumitriu, un necunoscut consilier personal al ministrului Cîțu, a fost impus în Consiliul de Administrație al Eximbank, deși nu avea nici experiența profesională și nici cunoștințe și aptitudini în domeniul financiar bancar. Deși direcțiile din MFP au semnalat aceste probleme și au refuzat avizarea propunerii, Florin Cîțu însuși a impus emiterea ordinului de numire, „în pofida inadecvării profesionale” a consilierului său.

Determinând astfel angajații MFP să încalce legea și atribuțiile de serviciu și contribuind, prin influența pe care o are, în calitate de ministru, la numirea în funcții extrem de bine plătite (din fonduri publice) a unor indivizi a căror singură „calitate” era relația personală cu ministrul, Florin Cîțu a făcut ce au stabilit judecătorii că a făcut Liviu Dragnea: a instigat la abuz în serviciu.

Fragmente ale uneia dintre plângerile depuse care arată presiunea exercitată de Florin Cîțu asupra angajaților pot fi citite pe Q Magazine 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.