Reteaua Corect

Ministrul Apărării: România, într-o poziție ce frizează absurdul

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, afirmă într-o postare pe Facebook că România se află actualmente „într-o poziție ce frizează absurdul”.

„Startul campaniei electorale tulbură atmosfera politică autohtonă, însă aparent avem de-a face cu un fenomen de contagiune cu efecte vizibile până la Bruxelles. Nevoia de a muta atenția de la adevăratele probleme ale Uniunii, plasează actualmente România într-o poziție ce frizează absurdul.

Declarațiile de ultimă oră ale unor oficiali europeni generează confuzie, Guvernul României aflându-se în postura de a da explicații cu privire la niște decizii inexistente. Se pare că oficialii europeni în vâltoarea campaniei nu au rezistat tentației de a fructifica electoral un domeniu ce ar trebui tratat cu maximă responsabilitate și sobrietate: Justiția. A pune în acord deciziile curții constituționale cu legislația în vigoare a devenit pentru anumiți exponenți ai instituțiilor de la Bruxelles o amenințare la adresa statului de drept.

Avem de-a face totodată cu situații inedite. Aceiași oficiali au cerut public ca o instanță din România să judece într-o anumită direcție speța ce o implică pe candidata la funcția de șef al Parchetului UE. Această doleanță bănuiesc că nu se adresează partidului de guvernământ, ci acelor entități care se îndeletnicesc cu asigurarea unor culoare în justiție.

O asemenea imixtiune flagrantă a generat o reacție fără precedent din partea secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, forul acuzându-i pe oficialii europeni de încălcarea independenței justiției, prin exercitarea de presiune publică în vederea adoptării unei soluții ce vizează o procedură judiciară în curs.

Dincolo de inadecvarea abordării față de un stat partener, sau de utilizarea dublului standard, găsesc extrem de contraproductivă atitudinea unor state care de la amvon fac apel la consolidarea Uniunii. Apartenența României la Uniunea Europeană este un drept câștigat cu sacrificii însemnate, iar astfel de atitudini discriminatorii față de țara noastră nu fac altceva decât să submineze încrederea cetățenilor într-o organizație de care am decis cu entuziasm să ne legăm destinul. Infatuarea a decuplat partidele tradiționale europene de la agenda publică, iar astăzi pe Bătrânul Continent prosperă tot soiul de facțiuni populiste și eurosceptice, în vreme ce un partener de talia Marii Britanii a luat o decizie extremă.

Sper în revenirea la dialog și rațiune”, a afrimat ministrul Apărării.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.