Reteaua Corect

Mici nedumeriri de campanie

1) Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, și-a depus candidatura la postul de președinte executiv, pe moțiunea lui Marcel Ciolacu, în perspectiva congresului din 22 august. Ca să candideze la vreo funcție la congres trebuie să fii membru al PSD. Legea de organizare și funcționare a ANCOM prevede, la art.11, că președintele și vicepreședinții instituției nu pot fi membri de partid pe durata exercitării mandatului. Sorin Grindeanu nu și-a dat demisia de la șefia ANCOM, nici măcar nu a anunțat public explicit dacă și cînd o va face. Din momentul înscrierii în PSD pentru depunerea candidaturii, Grindeanu se află în afara legii, dar nimeni nu îl întreabă nimic. De ce oare?

2) De ce USR l-a trimis să candideze la primăria sectorului 2 pe ilustrul anonim Radu Mihaiu și nu, spre exemplu, pe omul care a adus o mare notorietate partidului, Andrei Caramitru, a cărui popularitate se bate cu a tatălui, are studii de administrație și afaceri în Elveția și a lucrat la multinaționale de top, precum Boston Consulting Group ori McKinsey & Company?
Și de ce Caramitru Jr. care postează pe Facebook de minim 5-6 ori pe zi (de 22 ori pe 23 iulie!!!) a amuțit brusc din ziua de 24 iulie, cînd postase de nu mai puțin de șapte ori? ”Ultimele” sale cuvinte pe Facebook au fost ”Dl Orban și guvernul trăiesc intr-o realitate Paralelă”.

3) Pro România l-a prezentat oficial drept candidat la sectorul 3 pe Robert Negoiță, cel care anunțase pe 16 iulie lansarea propriului partid, București 2020. Pînă la această oră, nu există o informație oficială privind înscrierea la BEC – termenul limită fiind marți – a unei alianțe electorale PRO România – Partidul București 2020. Partid care oricum nu există, pentru că înregistrarea la tribunal durează luni și luni de zile. În aceste condiții, Robert Negoiță nu poate candida decît înscriindu-se în Pro România. Prin înscrierea în Pro România, partid cu acte în regulă de această dată, Negoiță devine automat demisionar din PSD, conform legii partidelor, ceea ce înseamnă la fel de automat pierderea mandatului de primar, conform legii administrației locale. Mai e, oare, Negoiță primar la sectorul 3?

4) Cum ar putea explica USR bizarul parcurs politic al Clotildei Armand? În 2016, ea a candidat la consiliul local sector 1, la consiliul general, la primăria sectorului 1, a ratat-o pe ultima, dar, în mod curios, dintre funcțiile de consilier a ales-o pe cea mai mică în rang, de la sectorul 1. La alegerile parlamentare din 2016 a refuzat să candideze, deși era dată ca sigur, motivînd că are treabă în sectorul 1. A candidat, în schimb, în 2019, la Parlamentul European, părînd că uită total de sectorul 1 în favoarea Bruxellesului, pentru ca la scurtă vreme după alegere să își anunțe candidatura la primăria sectorului 1, cu mai mult de jumătate de an înaintea alegerilor la termen.
Una peste alta, fără a formula acuzații, Clotilde Armand lasă impresia că are anumite interese speciale în sectorul 1. Care ar putea fi ele? 

Inpolitics.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.