Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Mica dramă a lui Nicușor Dan: totul sau nimic!

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 03 august 2020 la 10:08, in Politics. 481 vizualizari Intra in discutie Tagurinicusor dan, plus, PNL, USR shortlinkhttp://crct.ro/nwsz

După anunțul făcut de liderii PNL, USR și PLUS privind înțelegerea pentru București încep calcule și estimări. Iar unul dintre ele nu sună bine deloc pentru cei sus menționați. Mai precis, spre deosebire de 2012 sau 2016, Nicușor Dan joacă la mare risc: totul sau nimic, altfel ar lovi în proprii susținători.

tcuiva. În 2016 el a ratat primăria, dar măcar a prins consiliul general.

Numai că, acum, orice vot dat de bucureșteni candidatului independent Nicușor Dan pentru consiliu înseamnă automat un vot pierdut de PNL sau de USR/PLUS.

Această problemă apăruse încă de la începutul anului în relația dintre Dan și USR/PLUS.

Candidatul independent la primăria Capitalei susținea, astfel, în februarie, că a avut o discuție cu Dacian Cioloș despre soluțiile tehnice prin care numele lui ar putea apărea pe buletinul de vot în dreptul Alianței USR-PLUS.

„Dacian Cioloș și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu o eventuală susținerea a mea pentru că, fiind candidat independent, pe buletinul de vot nu apar în dreptul Alianței USR-PLUS și astfel nu „trag” lista de consilieri ai celor două partide. I-am explicat că există acest partid, UFL, în care mă pot înscrie și care poate fuziona cu Alianța USR-PLUS, astfel încât, fără a fi membru USR sau PLUS, numele meu să apară pe buletinul de vot în dreptul Alianței”, explica Nicușor Dan pentru Digi24.ro.

Dincolo de lipsa de logică a soluției lui Nicușor, fuziunea respectivă nu s-a făcut și nici nu se va mai face, ideea nemafiind fezabilă.

Iar Nicușor Dan nu va fi lăsat în mod clar să candideze și la consiliul general ori la vreun consiliu local de către cele trei partide, tocmai pentru că, în loc să fie o locomotivă pentru ele, dimpotrivă, le va văduvi de un număr de voturi, mai mic sau mai mare, iar de redistribuirea lor pot beneficia ulterior și alte partide, în special PSD, ceea ce ar crea, să recunoștem, o situație de-a dreptul ironică. Iar în cazul în care Dan va candida doar la primărie și ratează, el rămîne complet în afara jocului administrativ în următorii patru ani.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.