Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Mesaj spectaculos: PSD pregătește un candidat supriză pentru Cotroceni?

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a confirmat, într-o intervenție în direct la România TV, zvonurile recente potrivit cărora în perioada următoare partidul va discuta nominalizarea unui candidat pentru președinția țării, el furnizînd, totodată, o informație extrem de interesantă.

Ștefănescu a declarat că PSD ia în calcul organizarea unui congres, în viitorul apropiat, la care s-ar putea decide candidatul prezidențial pentru 2019. ”Am dori să ne definim în mod clar persoana care peste un an și cîteva luni se va bate cu dl.Iohannis. Pentru că există o așteptare foarte mare din partea tuturor membrilor și simpatizanților PSD, a milioanelor de oameni care ne votează și care vor să vadă cine este pesedistul care îl va învinge anul viitor, în mod democratic, pe dl.Iohannis, la vot. Și acest om va trebui să fie apărat de tot partidul, pentru că va fi vînatul preferat al statului paralel – sau al ce a mai rămas din statul paralel – va fi hărțuit și înghesuit de presa securistă, dar este necesar și ca acest coleg al nostru să bată toată țara, pînă anul viitor, să vorbească cu toată lumea, să-l știe toată lumea și este foarte important ca acest candidat al nostru să nu aibă secrete de niciun fel” a spus el.

Afirmațiile lui Ștefănescu sunt interesante, pentru că strategia de batere a întregii țări cu piciorul și a contactului masiv cu alegătorii se aplică acelor candidați lipsiți de notorietate, indiferent de valoarea lor.

O asemenea strategie nu își are rostul, bunăoară, în cazul lui Liviu Dragnea, arhicunoscut de către poporul pesedist.
Să însemne asta că PSD ia în calcul un candidat-surpriză, posesor al unor calități necesare pentru a fi președinte, dar nu și al unei celebrități pe măsură?
Foarte probabil.
În plus, strategia descrisă de Codrin Ștefănescu mai sugerează și că respectivul candidat va fi decuplat pînă la alegeri de la alte activități politico-guvernamentale ori administrative, spre a se dedica strict campaniei prin întreaga țară, ceea ce elimină nume precum Mihai Tudose ori Gabriela Vrînceanu Firea.

Mai trebuie adăugat că, potrivit secretarului general adjunct, la congresul extraordinar se vor elimina celebrele criterii de integritate impuse partidului de Victor Ponta și ”legate de colegii noștri aflați în vizorul statului paralel, pentru că au fost perioade cînd am avut 95% dintre primari într-o formă de anchetă”.
De asemenea, Ștefănescu a vorbit de modificarea statutului în sensul eliminării prevederii conform căreia liderii județeni sunt aleși de către toți membrii – procedură percepută ca fiind greoaie – dar asta poate trimite cu gîndul că o decizie similară se va lua și în privința alegerii președintelui partidului, de asemenea ales, în acest moment, prin votul tuturor membrilor și nu de către congres.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.