Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Mesaj exploziv al lui Iohannis: pandemia - încheiată până în vară

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 20 ianuarie 2021 la 12:26, in Politics. 780 vizualizari Intra in discutie Taguriiohannis, mesaj, pandemie, vara shortlinkhttp://crct.ro/nxgy

Președintele Klaus Iohannis a făcut azi o declarație de-a dreptul nucleară, după vizita la centrele de vaccinare de la Centrul Expozițional Romexpo, el fluturînd românilor perspectiva ca pandemia să se încheie într-un timp mult mai scurt decît se întrevedea pînă acum.

”Aici, la acest centru, vor putea să fie vaccinate până la 3.000, poate chiar 4.000 de persoane pe zi. În această săptămână deja centrul începe efectiv, cum foarte multe centre în toată țara încep în aceste zile să funcționeze. Vor crește gradual capacitatea, așa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin,

și noi avem cu toții speranța ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie.

Însă vreau și cu această ocazie să atrag atenția publicului: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia! Până când vom avea foarte mulți oameni vaccinați, este nevoie de respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor impuse” a spue președintele, după vizită.

Parcă pentru a fi sigur că mesajul său nu va fi ratat, el a reluat imediat ideea:

”Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât se poate de repede la o viață normală, dar acest lucru este posibil dacă, pe de o parte, respectăm restricțiile, pe cealaltă parte, un număr important, 60-70% din populație trebuie să fie vaccinată și atunci, dacă facem lucrurile așa cum trebuie,

poate deja în această vară să ne întoarcem la o viață normală”.

Teza revenirii la o viață normală și a încheierii pandemiei în următoarele luni nu s-a prea regăsit pînă acum în nicio declarație a vreunui oficial român, ba chiar dimpotrivă.

Premierul Florin Cîțu vorbea zilele trecute de speranța vaccinării a cca.10,5 milioane de români pînă în toamnă, deci cca.50% din populație, Adrian Streinu Cercel ne îngrozea cu anunțul că masca va fi purtată pînă în 2023, în timp ce edilii din toată țara protestează față de lipsa de susținere a guvernului în privința organizării centrelor de vaccinare.
OMS anunța tot zilele trecute că al doilea an al pandemiei va fi chiar mai rău decît primul, având în vedere modul în care se răspândește noul coronavirus, în special în emisfera nordică, pe măsură ce intră în circulație variante tot mai contagioase.
Raed Arafat se declara pesimist, acum două zile, spunînd că ”pandemia nu s-a rezolvat” și avertizînd asupra pericolului noilor tulpini.
Angela Merkel declara și ea săptămîna trecută că faza cea mai neagră a pandemiei nici nu a venit, încă.
În plus, compania Pfizer tocmai a anunțat că încetinește ritmul de fabricare a vaccinurilor pe motiv că este necesar să realizeze unele modificări la nivelul procesului şi a unităţii de producţie care vor necesita aprobări suplimentare. Și că nu se știe cînd se va reveni la ritmul normal de livrări.

Toate acestea conturau un peisaj mai degrabă pesimist în legătură cu pandemia, ceea ce face cu atît mai exploziv mesajul transmis azi, brusc, de către Klaus Iohannis.

Ce știe președintele – sau ce urmărește – de a decis brusc să dea românilor cea mai mare veste imaginabilă, aceea că în doar 4-5 luni pandemia s-ar putea ”închide”, iar lumea să revină la o viață normală?

Reamintim ce scriam recent despre modul în care s-a derulat ultima pandemie care a afectat lumea, gripa porcină din 2009-2010, cu accent pe similitudinile cu actuala pandemie. După declanșarea panicii mondiale și crearea de vaccinuri, a venit atunci constatarea surprinzătoare că oamenii de peste tot au refuzat să se vaccineze, toate campaniile fiind considerate eșecuri de proporții. Finalmente, pe fondul acestui eșec, OMS a anunțat brusc, în august 2010, că pandemia s-a încheiat.

Să se repete și acum, integral, scenariul ultimei pandemii sau Klaus Iohannis are alte interese legate de marele său anunț?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.