Reteaua Corect

ȘMENURI BRUXELLEZE DE VÎRF: EUROPARLAMENTARI MITUIȚI DE STATUL QATAR CA SĂ-L VORBEASCĂ DE BINE

Scris de newsreporter in 12 ianuarie 2023 la 10:03, in Politics. 330 vizualizari Intra in discutie Taguribani, Bruxelles, demisie, europarlamentari, maria arena, mta, quatar shortlinkhttp://crct.ro/nAJd

Europarlamentari de top, precum cei din Comisia pentru Drepturile Omului, au fost șpăguiți de Qatar pentru a înmuia tonul critic la adresa emiratului – confruntat cu acuzații grave privind încălcări ale drepturilor omului – și a-i vorbi de rău, în schimb, inamicii, precum Emiratele Arabe sau Arabia Saudită, a scris miercuri influenta publicație europeană Politico, potrivit Inpolitics.

Într-o anchetă penală extinsă, toate drumurile duc la subcomisia pentru drepturile omului a Parlamentului European, afirmă Politico.

Maria Arena, europarlamentarul socialist care prezidează comisia pentru drepturile omului a Parlamentului European, a acceptat un sejur în Qatar – și apoi nu a declarat în mod corespunzător că guvernul Qatar a plătit pentru zborurile și hotelul ei. Arena a recunoscut contravenția administrativă, dar a dat vina pe asistenta ei, despre care a spus că nu a completat documentele așa cum trebuia.

Cunoscută sub numele de „DROI” în UE pentru drepturile franceze de l’homme , comisia pune în centrul atenţiei încălcările drepturilor omului din ţările din afara blocului, atrăgând atenţia internaţională şi făcându-l o ţintă ideală pentru lobby.

Întrebarea cu care se confruntă Arena și colegii ei acum este dacă acest colectiv de deputați europeni nu a devenit altceva decât un grup de zombi infiltrat de puteri străine care îl folosesc pentru a-și albi propriile dosare privind drepturile omului, scrie Politico.
Hannah Neumann, un europarlamentar german care este purtătorul de cuvânt al Verzilor în DROI, a spus: „Uneori mi-a fost greu să văd cum Qatarului i se permite să-și prezinte pozițiile pe larg”. State aflate în relații proaste cu Qatar, precum Emiratele Arabe Unite sau Arabia Saudită „au fost dur atacate de ONG-uri, unele dintre ele cu finanțare neclară, fără a se putea apăra”, a mai spus Neumann.

Mai pe scurt, grație avantajelor materiale oferite în repetate rînduri de un stat infernal de bogat, dar cu mari probleme de respectare a drepturilor omului, europarlamentarii din Comisie aveau grijă să ocolească tema Qatar, pedalînd, în schimb, pe problemele din statele vecine emiratului. În timp ce statele respective erau martelate în absență, oficialii qatarezi erau invitați și beneficiau de spații generoase de exprimare la sesiunile Comisiei pentru Drepturile Omului.

Poziția de obicei intransigentă a Mariei Arena în privința drepturilor omului părea să se înmoaie atunci când Qatar era pe ordinea de zi, mai punctează Politico. Anul trecut, Arena, spre exemplu, a votat împotriva propunerii ca Parlamentul European să aprobe o rezoluție prin care să condamne încălcările de către Qatar a drepturilor omului.

Odată cu începerea Cupei Mondiale, Arena le-a spus europarlamentarilor de la Strasbourg că o parte din vina pentru eșecurile în domeniul drepturilor omului în Qatar revine companiilor europene: „Trebuie să ne uităm la responsabilitățile care revin companiilor noastre ”, a spus ea. „Companiile noastre nu au respectat întotdeauna cerințele minime ale legislației din Qatar.” Deși au existat decese și trebuiau plătite despăgubiri, „Qatarul”, a spus ea, „a făcut anumiți pași înainte”. (B.T.I.)

UPDATE: Demisie la vîrf

Europarlamentarul senior Maria Arena a renunțat ieri seară la funcția de președinte a subcomisiei pentru drepturile omului a Parlamentului European, dând vina pe atacurile jurnaliştilor și ale rivalilor politici pe fondul continuului scandal de corupţie din Qatargate.

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.