Reteaua Corect

Memorandum pentru colaborarea româno-chineză, semnat sâmbătă la Sofia

În cadrul vizitei de sâmbătă, de la Sofia, a premierului Viorica Dăncilă la Summit-ul "16+1", va fi semnat un memorandum de cooperare în domeniul transporturilor şi infrastructurii între România şi Republica Populară Chineză de către cei doi miniştri de resort, informează Guvernul, scrie Mediafax.

Premierul Dăncilă va participa la ceremonia oficială de semnare a documentelor care va începe la ora 12.15.

"Se semnează Memorandum de Înţelegere între Ministerul Transporturilor din România şi Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă din Republica Populară Chineză pentru cooperarea în domeniul transporturilor şi infrastructurii. Semnează: Lucian Şova, ministrul Transporturilor şi Lifeng HE, preşedintele Comisiei Naţionale pentru Dezvoltare şi Reformă", anunţă Guvernul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă se află sâmbătă la Sofia, Bulgaria, unde participă la cea de-a şaptea ediţie a Summit-ului şefilor de guvern ai statelor care sunt parte a formatului de cooperare R.P. Chineză - Europa Centrală şi de Est, cunoscut şi sub denumirea 16+1.

Premierul va fi prezentă de la ora 9.30 la ceremonia oficială de deschidere a Forumului de Afaceri, organizat în cadrul Summit-ului, apoi de la ora 10.00 va participa la inaugurarea expoziţiei privind realizările în domeniul cooperării la nivel local dintre China şi Europa Centrală şi de Est, potrivit sursei citate.

De la 10.30 Dăncilă va face o "fotografie de familie", urmând ca de la 10.40 să participe la Sesiunea plenară a Reuniunii şefilor de stat şi de guvern.

De la ora 13.15, Viorica Dăncilă va participa la dineul oficial oferit de prim-ministrul bulgar Boyko Borissov în onoarea şefilor de stat şi de guvern din China şi Europa Centrală şi de Est, urmând ca premierul să aibă o serie de întâlniri bilaterale cu omologii.

Întrevederea bilaterală cu prim-ministrul Republicii Letonia, Māris Kučinskis, va avea loc la 14. 45. De la ora 15.15 va avea o întrevedere bilaterală cu preşedintele Consiliului Miniştrilor din Bosnia şi Herţegovina, Denis Zvizdić. Dăncilă se va întâlni, de la ora 15.45 cu prim-ministrul Republicii Macedonia, Zoran Zaev, oar de la ora 17.00 cu prim-ministrul Republicii Populare Chineze, Li Keqiang.

Formatul de cooperare China – Statele Europei Centrale şi de Est („16+1”) a fost iniţiat în anul 2011, în marja vizitei în Ungaria a premierului Republicii Populare Chineze, Wen Jiabao. Cu această ocazie, a avut loc o primă reuniune în acest format, cu participarea miniştrilor economiei şi dezvoltării din statele partenere.

Obiectivul principal al formatului îl reprezintă dezvoltarea cooperării între statele participante într-o gamă largă de domenii, precum comerţul, investiţiile, infrastructura, energia, schimburile culturale şi educaţia.

Statele europene participante sunt: Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria. Au statut de observatori Austria, Belarus, Elveţia, Grecia, Serviciul European de Acţiune Externă al UE şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. În fiecare an, are loc un Summit 16+1 la nivel de
prim-miniştri.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.