Reteaua Corect

Meleşcanu discută la Consiliul Afaceri Externe de la Luxemburg despre situaţia din R. Moldova

Teodor Meleşcanu va participa, luni, la Consiliul Afaceri Externe de la Luxemburg, unde va fi abordată situaţia din Republica Moldova, evoluţiile din Sudan şi procesul de implementare a Strategiei Globale a UE, în format comun cu miniştrii apărării, scrie Mediafax.

„Agenda reuniunii va avea ca punct principal o discuţie de evaluare a procesului de implementare a Strategiei Globale a Uniunii Europene, în format comun cu miniştrii apărării. Miniştrii afacerilor externe vor discuta despre eficientizarea Politicii Externe şi de Securitate Comune şi vor aborda teme de actualitate, precum situaţia din Republica Moldova şi evoluţiile din Sudan”, informează MAE, într-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

 

Ministerul mai anunţă că „în cadrul unui dejun de lucru informal, miniştrii vor avea un schimb de opinii privind evoluţiile din Orientul Mijlociu, împreună cu ministrul iordanian al Afacerilor Externe şi expatriaţilor, Ayman Safadi”.

 

Consiliul Afaceri Externe va fi urmat de o conferinţă de presă, de la 16.30, ora României, potrivit site-ului Consiliului UE.

Reuniunea va începe cu o discuţie despre afacerile curente, dându-le miniştrilor posibilitatea de a trece în revistă chestiunile urgente de pe agenda internaţională, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Consiliului UE. Pot fi incluse aici situaţia din Venezuela şi evoluţiile recente în ceea ce priveşte Legea Helms Burton.

„Aceasta ar putea constitui o ocazie pentru a scoate în evidenţă concluziile care se preconizează că vor fi adoptate de Consiliu fără dezbatere, inclusiv concluziile Consiliului privind Strategia pentru Asia Centrală şi privind angajamentul UE faţă de cooperarea regională în zona Mării Negre. Miniştrii de externe, împreună cu miniştrii apărării din UE vor desfăşura o discuţie cuprinzătoare cu privire la Strategia globală a UE, la trei ani de la lansarea acesteia. Aceştia vor face bilanţul progreselor înregistrate şi vor reflecta asupra perspectivelor viitoare”, conform sursei citate.

De asemenea, miniştrii pot oferi orientări cu privire la următoarele etape, în special cu privire la priorităţile şi posibilele noi provocări care trebuie luate în considerare. În urma acestei dezbateri, Consiliul ar trebui să adopte concluzii privind multilateralismul eficace şi concluzii privind securitatea şi apărarea.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a anunţat sâmbătă, în cadrul unei şedinţe extraordinare, că a anulat mai multe decizii luate în perioada 7-9 iunie, printre care se numără şi cea privind dizolvarea Parlamentului, dar şi cea prin care nu recunoştea Guvernul Maia Sandu, potrivit publika.md.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a transmis premierului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare pentru preluarea mandatului şi a invitat-o pe aceasta la Bucureşti, ca primă vizită în străinătate, se arată într-un comunicat al Executivului român.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.