Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Mega-scandal la Bruxelles: 'Protocoalele' grupurilor europene cu giganți ai businessului

La Bruxelles a izbucnit un nou scandal de proporții, după ce Marine Le Pen a acuzat, zilele trecute, într-un interviu la RTL, conform Liberation, mari grupări politice europene că ar primi finanțări din partea unor companii multinaționale, politiciana franceză susținînd că sub acoperirea lobbyului s-ar afla, de fapt, legături de interese neprincipiale, banii influențînd decizii ale europarlamentarilor ALDE.

Marine Le Pen a susținut, spre exemplu, că ALDE european, grupare căreia i s-ar putea alipi și partidul lui Macron după euroalegeri, e finanțată de giganți ai industriei, între care Bayer-Monsanto.
Documente oficiale confirmă spusele lui Le Pen, ALDE primind donații de la Bayer, Google, Uber, Syngenta, Microsoft, Sky, AmCham, Hyunday sau Deloitte.
Contactați de CheckNews, liderii ALDE au confirmat că partidul are înțelegeri de afaceri cu cîțiva jucători majori de pe piața industriei europene, iar asta se întîmplă de ani buni, fiind vorba de sponsorizarea unor congrese și a altor asemenea evenimente.

Deși oficialii ALDE s-au apărat spunînd că nu e nimic în neregulă cu donațiile respective, surpriza a apărut ieri, cînd președintele ALDE Europa, olandezul Hans van Baalen, a anunțat public că gruparea politică a decis să pună capăt tuturor acordurilor cu multinaționale și sponsorizărilor de la acestea, afirmînd că respectivele înțelegeri au fost interpretate greșit ca o formă de influențare a deciziilor politice.

În aceeași zi, Stéphane Séjourné, șeful de campanie pentru europarlamentare al En Marche, a anunțat, la rîndul său, că partidul lui Macron nu va intra după alegeri în nicio grupare europeană care primește asemenea finanțări.

Întrebări legitime: dacă finanțările erau perfect legale și morale, de ce au renunțat politicienii europeni la ele, și, mai ales, de ce abia după atacul lui Le Pen?
Și dacă finanțările erau perfect legale și morale, de ce s-a disociat de ele atît de vehement partidul locomotivei UE, Emmanuel Macron? 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.