Reteaua Corect

Medvedev propune atacarea Tribunalului de la Haga cu rachete hipersonice

Scris de newsreporter in 20 martie 2023 la 09:57, in Politics. 339 vizualizari Intra in discutie Taguriarestare, atac, CPI, medvedev, rachete, vladimir putin shortlinkhttp://crct.ro/nB31

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a lansat un atac dur împotriva Curții Penale Internaționale, după ce pe numele lui Vladimir Putin a fost lansat un mandat de arestare, relatează Știripesurse.

Rusia nu recunoaște jurisdicția CPI și se alătură astfel SUA, Chinei și Ucraina, dar și altor țări (iată care sunt cele 123 de țări în care președintele rus Vladimir Putin poate fi arestat).

Medvedev vorbește în ultimul său mesajd despre „prăbușirea finală a sistemului de drept internațional.”

„Să recunoaștem: acesta nu a fost deosebit de eficient până acum. Mai ales instituțiile sale internaționale. Liga Națiunilor s-a prăbușit, URSS se gândea să părăsească ONU, convențiile și alte acte internaționale sunt cu greu adoptate astăzi, există o părtinire și un diktat total al unui grup de țări anglo-saxone.

Dar principalul defect al sistemului de drept internațional public este ineficiența sa. Țările nu doresc să se supună actelor părtinitoare ale Adunării Generale a ONU, să se opună prin veto deciziilor Consiliului de Securitate al ONU, să părăsească diferite instituții ale ONU. Motivul este nedreptatea lor, care se bazează pe inadmisibilitatea coerciției exercitate de un grup de țări suverane împotriva unor astfel de state suverane. CĂCI PAR IN PAREM NON HABET IMPERIUM. Un egal nu are putere asupra unui egal”, a declarat Medvedev, pe canalul său de Telegram.

Când poate fi un președinte judecat, în viziunea lui Medvedev

„Să luăm exemplul acestei Curții Penale Internaționale (CPI) de rahat, inutilă, creată pe baza Statutului de la Roma, la care statele majore nu au aderat. Pe cine a adus în fața justiției?

Trei duzini de necunoscuți. Președintele Sudanului a scuipat pe aceste acuzații și, în ciuda unei lovituri de stat militare în propria sa țară, nu este disponibil pentru "justiție". Ceilalți nu merită să fie menționați deloc. Cu alte cuvinte, eficiența lor este nulă. Aici nu este vorba de tribunalele ad-hoc de la Nürnberg și Tokyo. Sau chiar și dubiosul tribunal pentru Iugoslavia. Și este de înțeles.

O țară și liderii săi pot fi judecați în două cazuri: 1) când țara însăși a slăbit sălbatic, aproape și-a pierdut suveranitatea și a decis să accepte un proces pentru ea însăși; 2) când țara a pierdut războiul și a capitulat. Nu este posibil să se procedeze altfel. Și toată lumea înțelege acest lucru. Apropo, cel mai discreditat episod care a ucis credibilitatea aproape nulă a Curții, a avut legătură cu crimele SUA în Afganistan și Irak. Curtea s-a căcat pe ea însăși și nu a putut face nimic. Evident, un strigăt puternic din partea SUA că nu am ratificat deloc Statutul de la Roma, fuck off purcelașilor, i-a făcut pe judecători să se dezlănțuie într-o manie animalică de impulsuri naturale care nu au legătură cu justiția.

Și apoi au decis să îl judece pe președintele unei alte puteri nucleare care nu este membră a CPI pe aceleași motive ca și SUA și alte țări. Evident, aceasta a fost o contribuție foarte dură din partea aceluiași Pindostan. Este clar că nu are nicio valoare practică, dar vă mulțumim că v-ați amintit.

Dar consecințele pentru dreptul internațional vor fi monstruoase. La urma urmei, este vorba de o prăbușire a fundamentelor și principiilor dreptului. Inclusiv postulatele inevitabilității responsabilității. Acum nimeni nu va mai merge la niciun organism internațional, toți se vor înțelege între ei. Toate deciziile stupide ale ONU și ale altor structuri se vor sparge la cusături. Se apropie apusul sumbru al întregului sistem de relații internaționale. Încrederea este epuizată”, a declarat Dmitri Medvedev.

Propune atacare cu rachete hipersonice

„De asemenea, se va pierde încrederea. Judecătorii de la CPI se agită degeaba. Uite, suntem curajoși, nu ne-am căcat în pantaloni la cea mai mare putere nucleară. Din păcate, domnilor, toată lumea umblă sub Dumnezeu și sub rachete. Ne putem foarte bine imagina o folosire la foc automat a unui Onyx hipersonic din Marea Nordului de pe o navă rusească asupra unui tribunal de la Haga. Nu poate fi doborât, din păcate. Iar tribunalul este doar o organizație internațională mizerabilă, nu populația unei țări NATO. Așa că nici ei nu vor declanșa un război. Le este frică. Și nimănui nu-i va părea rău. Așa că, cetățeni judecători, priviți cu atenție spre cer”, a concluzionat liderul rus.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.