Reteaua Corect

Marea Baltică va deveni „marea internă a NATO”

Scris de newsreporter in 15 august 2022 la 09:20, in Politics. 316 vizualizari Intra in discutie Tagurifederatia rusa, finlanda, marea baltica, NATO shortlinkhttp://crct.ro/nA1b

După aderarea Finlandei la NATO, Helsinki și Tallinn plănuiesc să combine sistemele de apărare de coastă, ceea ce va permite închiderea completă a accesului la Marea Baltică pentru navele Federației Ruse, relatează Ziare.com.

Ministrul Eston al Apărării, Hanno Pevkur, a spus acest lucru într-un interviu acordat ziarul finlandez Iltalehti.

"Trebuie să integrăm apărarea noastră de coastă. Gama de rachete estoniene și finlandeze depășește lățimea Golfului Finlandei. Aceasta înseamnă că ne vom integra ABM [apărarea antirachetă] și vom împărtăși toate informațiile unul cu celălalt", a spus Pevkur în special.

Potrivit acestuia, după aderarea Suediei și Finlandei la Alianța Nord-Atlantică, Marea Baltică va deveni de fapt „marea internă a NATO”, ceea ce va schimba semnificativ situația față de cea de astăzi.

Lățimea maximă a Golfului Finlandei este de 130 km. După cum clarifică publicația finlandeză, în toamna anului 2021, Estonia a decis să achiziționeze rachete israeliene Blue Spear pentru a combate ținte navale. Raza de acțiune a rachetei este de 290 km. Astfel, estonienii își pot îndrepta focul cu rachete în orice punct din Golful Finlandei.

Marina finlandeză, la rândul său, are un sistem de rachete MTO 85M pentru a lovi ținte maritime cu o rază de acțiune de peste 100 km. Este echipată cu un cap radar de căutare, iar finlandezii sunt capabili să controleze zona de apă până la coasta de nord a Estoniei.

După cum sa menționat, finlandezii și estonienii au planificat o apărare comună de coastă încă din anii 1930, dar la acel moment proiectul nu a fost niciodată implementat.

După cum a adăugat Pevkur, sediul noii divizii NATO va fi creat în Estonia în viitorul apropiat. Acesta va fi format din cinci brigăzi. Estonia alocă două brigăzi, încă una - Marea Britanie. Dacă va fi necesar, Aliații vor trimite încă două brigăzi în regiune.

Începând cu 18 august, Estonia închide intrarea rușilor cu vize Schengen . Decizia nu afectează diplomații ruși și membrii familiei acestora, precum și lucrătorii din domeniul comerțului internațional. Iar studenților din Federația Rusă care nu au avut timp să-și termine studiile li se va oferi posibilitatea de a-și prelungi permisul de ședere cu un an.

SUA au ratificat aderarea Finlandei și Suediei la NATO . Potrivit lui Joe Biden, când a început invazia, Putin credea că ar putea slăbi hotărârea Aliaților. Dar datorită Finlandei și Suediei, numărul țărilor NATO a crescut la 32.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.