Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Marcel Ciolacu a mai tăiat din coada vulpii

În urmă cu circa trei săptămâni, pe atunci interimar fiind, actualul președinte PSD ne-a asigurat că își asumă răspunderea în cazul în care moțiunea nu trece. Acum e președinte în toată puterea cuvântului. Ce se întâmplă dacă moțiunea pică? În ce fel își va asuma răspunderea? Acum o săptămână, ne-a asigurat că moțiunea va trece cu 250 de voturi. Ieri a dat-o la întors. Ne-a informat că va fi un scor foarte strâns. Se pregătește să piardă?

Din nou ne întoarcem la numărul magic de 233. Moțiunea trece doar dacă va fi votată de 233 de parlamentari. Peste câteva ore, vom ști. Și, din această perspectivă, Ciolacu are perfectă dreptate. Testul va fi prezența în sală. Dacă pe lângă „observatorii” partidelor din arcul puterii vor fi prezenți minimum 233 de deputați și senatori de la PSD, ALDE și Pro România, atunci există șanse ca Marcel Ciolacu să nu mai fie silit să-și asume răspunderea. Sau să caute diverse subterfugii.

Mai sunt doar câteva ore și vom ști. Până una alta, am aflat o ispravă a liberalilor care le întrece pe toate celelalte. Infromația este furnizată „pe surse”. Se spune „pe surse” că „prețul corect” pentru un parlamentar cumpărat de către liberali la ordinul lui Ludovc Orban ar fi de 50.000 de euro. Ar fi vorba de acei parlamentari care știu că nu se vor mai regăsi pe liste la următoarele alegeri. Dacă se confirmă, avem de-a face cu o nouă formă de fraudă. Este interesant de văzut dacă și de această dată este vorba tot de bani publici. Probabil că da. Pentru că mi-e greu să-mi imaginez că parlamentarii puterii scot bani din buzunar, pentru a le da mită parlamentarilor din opoziție.

Întorcându-ne la Marcel Ciolacu și având drept premiză faptul că a tăiat serios din coada vulpii, de la 250 de voturi la un scor în jur de 233, cu o mică abatere în sus sau în jos, am putea pune punct și conchide că este cea mai strânsă luptă din istoria recentă pentru menținerea sau pentru căderea unui Guvern.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.