Reteaua Corect
Ioan Spanu

Marcel Ciolacu îl copiază la literă pe Liviu Dragnea

Scris de Ioan Spanu in 30 august 2020 la 11:02, in Politics. 841 vizualizari Intra in discutie Taguricongres, iohannis, marcel ciolacu, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nwAE

Aşa cum scriam zilele trecute, am senzaţia că, după acest Congres, PSD a fost predat la cheie lui Klaus Iohannis. Continuă să apară din ce în ce mai multe opinii care spun acelaşi lucru, mai ales după declaraţia lui Marcel Ciolacu de la România TV:

Nimeni din conducerea actuală a PSD nu a reacţionat la această declaraţie surprinzătoare, prin care Ciolacu i-a dat, practic, mînă liberă lui Klaus Iohannis să facă absolut orice doreşte, chiar încălcînd grav Constituţia, fără să se teamă de o eventuală suspendare!

PSD – congres de curte

A reacţionat, însă, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE: „Eu sunt foarte încurcat, nu înţeleg de ce preşedintele PSD, domnul Ciolacu, chiar cu câteva zile înainte de Congres, a spus foarte clar şi răspicat că problema suspendării preşedintelui se exclude din discuţie. În condiţiile în care preşedintele încalcă sistematic Constituţia, el fiind de fapt un biet agent electoral pentru PNL, dar într-un mod vizibil, deranjant, nu respectă rolul consfinţit de Constituţie de moderator, de factor de echilibru”.

Declaraţia lui Marcel Ciolacu, referitoare la faptul că PSD nu va iniţia procedura de suspendarea preşedintelui, repetă mai blînd declaraţia categorică a lui Liviu Dragnea din 26 noiembrie 2019, în vremea cînd se gudura pe lîngă Iohannis şi spera ca „Sistemul” să nu-l condamne a doua oară:

Dar nu e singurul caz în care Marcel Ciolacu îl „plagiază” pe Liviu Dragnea. Ne amintim că în 2015, la Congresul PSD, Liviu Dragnea a fost ales cu 97% din voturi, fiind singurul candidat!

Ei, bine, cîte voturi credeţi că a obţinut Marcel Ciolacu la Congresul PSD de sîmbătă? Aţi ghicit: Marcel Ciolacu a obţinut 97% din voturi! Şi, practic, a fost singurul candidat, deşi, pe ultima sută de metri, la rugămintea lui Ciolacu, şi-a depus formal candidatura şi Eugen Teodorovici, fără a avea o „Platformă”.

Ciolacu, misiune îndeplinită: PSD, predat în mîinile echipei lui Iohannis

Priviţi acum la două documente care confirmă încă o dată că Marcel Ciolacu îl copiază pe Liviu Dragnea. Primul este Buletinul de vot la alegerile din PSD din 2015, unde Dragnea era singurul candidat:

Al doilea document este Buletinul de vot de la Congresul PSD de sîmbătă, prezentat de Ion Cristoiu, unde Marcel Ciolacu este, practic, singurul candidat care a prezentat o Platformă, însoţită de lista de susţinători, căci Eugen Teodorovici avea doar numele trecut pe buletin:

Dar, ceea ce confirmă mai abitir că Marcel Ciolacu îl urmează pas cu pas pe Liviu Dragnea este aducerea lui Vasile Dâncu în conducerea PSD, operaţiune pe care Dragnea şi-a dorit-o, dar nu a reuşit s-o pună în practică din cauza opoziţiei întîmpinate din interiorul PSD.

Ni s-ar putea replica: bine, bine, dar cum e cu declaraţia lui Marcel Ciolacu de la Congres, cu trimitere clară către Liviu Dragnea: „au fost cazuri când munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la uşile justiţiei. Nu ei sunt PSD! Ei aparţin trecutului. Astăzi, trebuie să ne rupem de acest trecut”? Răspunsul e simplu: Marcel Ciolacu nu se adresa nici lui Liviu Dragnea, nici membrilor PSD, ci era doar o promisiune făcută celor care îl susţin din umbră în fruntea PSD, aceiaşi care i-au băgat pe gît şi cele două nume: Vasile Dâncu şi Sorin Grindeanu!

Este ciudat că, pentru prima oară în istoria PSD, acest Congres este, practic inexistent în dezbaterile publice, ca şi cînd nici n-ar fi avut loc. Nici o surpriză, nici o voce care să conteste ceva. Ca niciodată. Să fie semnul că „Sistemul” nu-şi mai permite acum surprize înainte de alegerile ce urmează?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.