Reteaua Corect

Marcel Boloş depune azi jurământul de ministru

Scris de newsreporter in 28 ianuarie 2022 la 11:16, in Politics. 294 vizualizari Intra in discutie Taguridecret, iogannis, juramant, marcel boloș shortlinkhttp://crct.ro/nz4y

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a lui Marcel Boloş în funcția de ministru al Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării, iar acesta va depune jurământul de învestire în cursul după-amiezii. Portofoliul de la Digitalizare era vacant după demisia lui Florin Roman, scrie HotNews.

Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, conform Administrației Prezidențiale.

​​Marcel Boloș a fost propus de PNL ca ministru al Digitalizării, anunțul oficial fiind făcut joi de către liderul liberalilor Florin Cîțu.

Fost ministru în Guvernul Orban, Marcel Boloş este în prezent consilier onorific al premierului Ciucă în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene, numit în 14 decembrie 2021.

Cine e Marcel Boloș

În vârstă de 53 de ani, Marcel Boloș a fost ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Orban, din noiembrie 2019 până în decembrie 2020. Anterior, Marcel Boloș fost directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, funcție pe care a ocupat-o din 2017. Anterior a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și în cel al Transporturilor, dar și director responsabil de fonduri europene.
Marcel Boloș este din Oradea, iar înainte de a deveni directorul ADR Nord-Vest a ocupat, timp de aproape doi ani, funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în timpul guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș. De asemenea, în perioada 2013-2015 a fost director general și coordonatorul Autorității de Management Programul Operaţional Sectorial "Transport" și al Direcției Generale Management și Strategii.
De asemenea, a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în anii 2012 și 2013.
A ocupat și funcția de director executiv în Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională a Primăriei Oradea în perioada 2008-2012. De altfel, acesta a mai lucrat pentru Primăria Municipiului Oradea pe diferite funcții între anii 1993 și 2000.
În perioada 2005-2008 Boloș a fost directorul economic în cadrul Administraţiei Patrimoniului Imobiliar al Consiliului Local Oradea.
Marcel Boloș este și profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității din Oradea și are un doctorat în contabilitate - “Bugetul şi contabilitatea comunităţilor locale între starea actuală şi posibilităţi de modernizare” - obținut la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Ştiinţe Economice. În perioada 1999-2015, propunerea de ministru din partea PNL a mai predat la aceeași facultate ca: asistent universitar; lector universitar doctor și conferențiar universitar doctor la catedra de Finanţe Contabilitate.
Marcel Boloș a publicat sau a contribuit la diferite lucrări și articole de specialitate în domeniul economic.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.