Reteaua Corect

Maia Sandu, primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Scris de newsreporter in 23 noiembrie 2021 la 11:34, in Politics. 263 vizualizari Intra in discutie Taguricotroceni, iohannis, Maia Sandu shortlinkhttp://crct.ro/nyKT

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, va fi primită marți de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 10.30, în cadrul primei vizitei oficiale în România după câștigarea alegerilor anticipate din vara acestui an. Cei doi vor susține apoi declarații de presă comune, scrie HotNews.

Maia Sandu vine la București, la invitația președintelui, în contextul celebrării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale dintre cele două țări. Vizita are loc după ce, în august, Klaus Iohannis a fost la Chișinău, participând la manifestările dedicate celor 30 de ani de la declararea independenței Rep. Moldova.

Maia Sandu va fi primită la Palatul Cotroceni de președintele Iohannis și va avea o întrevedere cu premierul interimar Florin Cîțu, la Palatul Victoria.

Discuțiile dintre cei doi ”vor consolida cooperarea bilaterală la nivel politic, economic și sectorial și vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională', a precizat Administrația Prezidențială.

De asemenea, se va pune accentul pe proiectele care conectează Chișinăul cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României.

Conform programului, ceremonia primirii oficiale la Palatul Cotroceni va avea loc la ora 10.30, urmând ca Maia Sandu și Klaus Iohannis să aibă o întâlnire tete-a-tete, urmată de convorbiri oficiale și declarații comune de presă.

În contextul vizitei, va fi semnat și Acordul între Guvernele României și Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

Din partea României va semna ministrul interimar la Educației, Sorin Cîmpeanu, iar din partea Republicii Moldova, ministrul Educației, Anatolie Topală. La ceremonia semnării acestui document va fi prezent și premierul interimar Florin Cîțu.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.