Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Magia lui Niculae Bădălău asupra PNL

Tot e la modă cuvântul magie. Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre magia făcută de Guvern. În materie economică. Iar Liviu Dragnea, despre magia neagră făcută de președinte. Care, în pamfletul său, a inventat alte cifre decât cele reale. Și eu mă voi referi la magie. La magia lui Niculae Bădălău. Executată în Parlamentul României. Prin care a izbutit să-i hipnotizeze pe liberali.

Dacă nu s-ar fi desfășurat în mare viteză, votul care a fost dat ieri în Senatul României pe legea cu dedicație având drept obiectiv lacul Grădinari din județul Giurgiu, ar fi stârnit pe bun dreptate senzație. Pentru că este una dintre rarele ocazii, dacă nu care cumva unica de acest fel, când în Parlamentul României s-a format conjunctural o nouă majoritate parlamentară.

Niculae Bădălău a reușit să-și treacă legea prin Senat cu voturile, atenție, PSD și PNL. Și asta întrucât ALDE nu s-a pronunțat în favoarea infamei legi. M-am mai referit la această operațiune, cu speranța că Bădălău nu va merge mai departe. Și că senatorii PSD nu-i vor da câștig de cauză. Dar influența celui care, până de curând, a fost numărul doi din partid, este uriașă. Până la urmă și-a convins colegii să voteze. Dar nu și aliații de la ALDE. Și aici a intervenit magia. Legea a trecut cu sprijinul PNL.

Un act normativ conceput pentru un singur obiectiv. Trecerea acumulării Grădinari din proprietatea statului în proprietatea Consiliului Județean Giurgiu, pentru ca, în pasul următor, Niculae Bădălău, în mod direct sau prin interpuși, să transforme această uriașă acumulare de apă în grădina lui. O operațiune cusută de jos până sus și de sus până jos cu ață albă. Asupra căreia voi mai reveni. Foarte pe scurt, să reținem că proiectul de lege a fost conceput nu de Bădălău, nu de vreun parlamentar din Giurgiu, ci de un senator PSD din Constanța. Șmecherie care bate evident la ochi. Și nu a existat niciun aviz în favoarea acestei legi. Nici de la Guvern, nici de la Comisiile de specialitate din Parlament. Tocmai de aceea, Bădălău a jucat la două capete. Dacă anticipa că nu reușește să strângă numărul necesar de voturi, întrucât aranjase ca actul normativ să primeasc caracterul de urgență, preconiza să-l treacă prin asumare tacită, adică fără vot, la data de 14 mai. Adică luni, săptămâna viitoare. Nu a mai fost necesar.

Magia a reușit. Pe deplin. Chiar dacă cei de la ALDE s-au opus. Nu-i nimic. Bădălău a găsit vreo 14 senatori amețiți de la PNL. Care au votat în favoarea lui. Oare în schimbul a ce?

Pentru această operație, care este doar o etapă, întrucât Camera decizională e cea a Deputaților, Bădălău merită felicitat. I-a reușit pe deplin magia. Merită felicitat și Ludovic Orban. Care una spune, clamând tema statului de drept, a integrității și a corectitudinii, și alta face. Chiar prin intermediul celor mai importanți jucători ai săi.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.