Reteaua Corect

Lupte grele în Nordul Siriei între armata turcă și milițiile kurde

Ministerul Apărării de la Ankara a transmis că, de la începutul operațiunii "Izvorul Păcii", forțele turce au bombardat 181 de poziții controlate de milițiile kurde în nordul Siriei, relatează Anadolu, agenția oficială de știri din Turcia preluat de Mediafax. Insurgenții kurzi susțin însă că au reușit să respingă un atac lansat de trupele turce în zona unui oraș din nordul Siriei, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene (SDF), o alianță de miliții kurde și arabe, informează site-ul publicației Jerusalem Post, potrivit Știripesurse.ro.

"Atacurile terestre ale forțelor turcești au fost respinse de luptătorii SDF din (orașul Tel Abyad)", a declarat Mustafa Bali, purtătorul de cuvânt al insurgenților.

Trupele turce și insurgenții sirieni susținuți de Ankara au luat cu asalt mai multe zone controlate de milițiile kurde siriene, inițiind miercuri faza terestră a operațiunii militare în nordul Siriei, acțiune ce ar putea transforma războiul civil sirian.

Administrația de la Ankara a comunicat Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite că operațiunea militară în nordul Siriei va fi "proporțională, măsurată și responsabilă".

La cererea Marii Britanii, Franței, Germaniei, Belgiei și Poloniei, Consiliul urmează să discute joi despre situația din Siria.

Organizația non-guvernamentală Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis că cel puțin opt civili și șapte insurgenți kurzi au decedat în urma operațiunii declanșate de Turcia în nordul Siriei, informează agenția The Associated Press.

Lupte intense între forțele kurde și cele turce s-au înregistrat miercuri seară în districtele Al Khalilia și Tannura, aflate la vest de orașul Qamishli, centrul administrativ al autoproclamatei regiuni autonome kurde din nordul Siriei, a transmis postul Al Mayadeen TV, potrivit agenției Tass.

Artileria turcă a efectuat bombardamente în la periferiile orașului Qamishli.

Postul Al Hadath TV a relatat că populația civilă din mai multe localități de la frontieră și-au părăsit casele din cauza luptelor.

Trupele turce și insurgenții sirieni susținuți de Ankara au luat cu asalt mai multe zone controlate de milițiile kurde siriene, inițiind miercuri faza terestră a operațiunii militare în nordul Siriei, acțiune ce ar putea transforma războiul civil sirian.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.