Reteaua Corect
Ioan Spanu

Lui Iohannis nu i-a plăcut agresivitatea lui Rareş Bogdan

Scris de Ioan Spanu in 21 ianuarie 2021 la 11:59, in Politics. 593 vizualizari Intra in discutie Taguriiohannis, orban, PNL, Rares Bogdan shortlinkhttp://crct.ro/nxgW

Atacul lui Rareș Bogdan la adresa lui Ludovic Orban, președintele PNL, în interviul pentru „Gîndurile lui Cristoiu”, nu este nicidecum începutul unui conflict între tabere, cum s-ar putea crede, în care „reformiștii” se luptă cu „conservatorii” după ce PNL a pierdut alegerile parlamentare. Ar fi și absurdă o astfel de teorie, din moment ce, deși s-a situat pe locul doi, PNL formează guvernul și deține majoritatea în Parlament. E drept, cu ajutorul USRPLUS și UDMR.

Altceva reprezintă acest atac declanșat la gîtul lui Ludovic Orban.

Ani de zile, „Grupul de la Cluj” din PSD a încercat să impună în conducerea țării politicienii-securiști din această zonă (adică aceia care sînt legaţi de servicii prin tuburi solide), dar rezultatele au fost aproape totdeauna la limita eșecului. Și cu Ioan Rus, și cu George Maior, „Grupul de la Cluj” din PSD nu a reușit decît să impună cîțiva miniștri și un șef al SRI. Și ceva mai aproape de zilele noastre, cînd la conducerea PSD a fost adus Vasile Dâncu, PSD n-a reușit decît să se facă de rîs, chiar dacă partidul a cîștigat teoretic ultimele alegeri, rămînînd în Opoziție, și aceasta una de fațadă.

Acum „Sistemul” încearcă să cîștige Puterea în stat prin PNL. Și tot cu „Grupul de la Cluj”, dar cu oameni infiltrați în PNL, la care se adugă cei veniţi din PDL cu „contracte” cu tot. Coordonatorul acestui grup este, firește, Eduard Hellwig, actualul șef al SRI, bun prieten cu Rareș Bogdan. Deci, nu întîmplător Klaus Iohannis l-a adus pe „Batistuță” în PNL ca „number One”, deși președintele partidului era Ludovic Orban.

Rareș Bogdan a avut încă de la început misiunea pe care o avea Ioan Rus pe vremea PSD. Aceea de a racola cîțiva oameni de nădejde care, la momentul potrivit, să preia nu numai conducerea PNL, ci și Puterea!

Momentul favorabil pentru o revoltă în PNL pare să fie considerat de strategii „Grupului de la Cluj din PNL” chiar acesta.

Pe motiv că PNL a pierdut alegerile și că Ludovic Orban a cedat ministerele „cu bani” în favoarea altui partid. Numai că acest „alt partid” este USRPLUS, născut din spuma SRI, deci unul agreat de „Sistem”, în care s-a creat deja „Grupul de la Sibiu”, al președintelui Klaus Iohannis, am putea spune.

Trăgînd linie, constatăm că ideea înlăturării lui Ludovic Orban de la șefia PNL nu are acoperire nici în „pierderea” alegerilor (căci PNL a reușit să formeze un guvern susținut de o majoritate), nici în repartizarea ministerelor (căci acestea au ajuns tot în curtea Sistemului).

Și atunci, care este miza acestui scandal la ceva mai mult de o lună de la alegeri, mai ales că în următorii patru ani nu mai există alte alegeri?

Analiza noastră, dar și unele informații obținute pe surse, duc spre un scenariu mult mai amplu, în care scopul este constituirea unei alte structuri: „Grupul Transilvania”, format din „Grupul de la Cluj” și „Grupul de la Sibiu”, care ar asigura o influență mult mai mare nu numai în zonă, ci chiar la nivel național.

Totuși, nici acest plan nu ar justifica pe deplin scenariul unei revolte atît de puternice în rîndul PNL.

Ar mai fi ceva care atrage atenţia în această „operaţiune”: revenirea în forţă a foştilor membri PDL prin această „operaţiune”, ca şi cum acesta ar fi punctul final al preluării PNL de către fostul PDL.

O posibilă explicaţie ar fi că nu toţi PDL-iştii s-au simţit confortabil după ce au fost înregimentaţi în PNL. Mulţi dintre ei chiar s-au văzut priviţi chiorîş în multe organizaţii, mai ales cînd presa le reamintea mereu, sub forma acuzaţiei, că au fost sub pulpana lui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea. Pentru ei, o astfel de „revoluţie” sau „revoltă” în PNL este mană cerească, avînd acum ocazia să se elibereze de praful pedelist şi să pună mîna cu adevărat pe hlamida PNL!

Marea problemă a acestui puci este însă momentul declanşării: „operaţiunea debarcarea lui Orban” ar fi fost mult mai eficientă în decembrie, imediat după alegeri, lucru recunoscut şi de Rareş Bogdan, numai că atunci ar fi fost periclitată formarea guvernului.

Acum, însă, ea scoate la iveală multe dintre iţele trase de adevăraţii strategi ai „operaţiunii”: Klaus Iohannis şi Eduard Hellwig.

AVERTISMENT PENTRU KLAUS IOHANNIS: ATENŢIE LA MĂGĂRUŞ!

În interviul lui Ion Cristoiu, Rareş Bogdan a făcut două greşeli catastrofale: expresia „capul umflat”, referitoare la Ludovic Orban şi expresia „divinitatea cu telefon mobil”, referitoare la Klaus Iohannis. Cele două expresii nu erau în scenariul iniţial, numai că, îmbătat de strategia bătrînului vulpoi de presă care este Ion Cristoiu, a avut impresia că tot ce spune vine din libertatea lui de spune ce vrea, uitînd că, oricît ar nega, el primise o misiune cu acel interviu!

Aşa se face că a doua zi, cînd anunţase că va continua atacul în emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, i s-a dat „Stop joc” de la Cotroceni, iar Ludovic Orban a fost primit chiar de către Klaus Iohannis pentru a se plînge de „rele tratamente”. Imediat, la „Marius Tucă Show”, Rareş Bogdan regreta acele expresii.

Oricît de şmecheraş s-ar crede Rareş Bogdan, trebuie să înţeleagă că nu poţi să umbli în pielea goală pe stradă, cerîndu-le privitorilor să-ţi admire vestimentaţia! Este atît de evident faptul că mîinile sale sînt legate cu adevărate sfori manevrate de alţii, încît e de ajuns să privim la această poză, în care abia se abţine să pupe mîna stăpînului pentru a înţelege raportul său cu Iohannis:

Însă, un lucru pe care ar trebui să-l ia în calcul şi Klaus Iohannis: cu toată slugărnicia sa faţă de oricine ar putea să-i fie de ajutor, Rareş Bogdan are în forul său interior şi acea trăsătură specifică linguşitorilor profesionişti: răzbunarea! La prima ocazie, posibil spre sfîrşitul mandatului lui Iohannis, Rareş Bogdan va deveni cel mai aprig duşman al lui Iohannis dacă va fi, încetul cu încetul, abandonat la periferia politicii!

Nu-i va ierta nimic, nu-l va menaja nici o secundă şi va face cu Iohannis exact ce face acum cu Ludovic Orban, dacă nu şi mai mult, după modelul mult mai iluştrilor ţuţeri ai lui Traian Băsescu, precum Andrei Pleşu sau Mircea Cărtărescu. Să-l vedeţi atunci pe Rareş Bogdan cum îşi va aduce aminte de casele lui Iohannis, de traficul de copii la care a participat „ca şofer”, de FDGR, urmaş al GEG.

Dar, asta este treaba lor. Acum trebuie să fim atenţi la grupul de afacerişti din jurul lui Rareş Bogdan şi, mai ales, la constituirea „Grupului Transilvania”, care poate deveni la un moment dat o problemă de siguranţă naţională. S-au cheltuit mulţi bani şi multă energie în aceste chestiuni ca planurile să fieabandonate aşa de uşor. Iar noi, opinia publică, nu ştim mai nimic despre intenţiile pe termen mediu şi lung ale celor implicaţi.

Ceea ce vedem acum pare o „operaţiune” ratată. Înlăturarea lui Ludovic Orban, cel mai autentic PNL-ist din structura actuală a partidului, e posibil să fie amînată o vreme. Ce se va întîmpla însă pînă la Congresul PNL rămîne o temă de interes şi abia atunci vom putea constata dacă PDL va reuşi să pună, în sfîrşit, mîna pe PNL.

Interesant este să aflăm de ce Iohannis şi Hellwig au ţinut morţiş să urmeze calea PSD-ului de dinaintea şi din vremea lui Dragnea, cînd PSD şi-a decapitat nu numai liderii, ci şi guvernele, cu efecte catastrofale.

Tentativa de acum, cu „operaţiunea” de decapitare a preşedintelui PNL, pare să fie doar preludiul unei acţiuni mult mai ample, pe care, în mod iluzoriu, Rareş Bogdan crede că o conduce, deşi nu este decît un pion ce poate fi sacrificat în orice moment. Aşa cum poate fi sacrificat şi Ludovic Orban de către „generaaaaalul” pe care-l prezenta acum şase ani ca la marile gale de box.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.