Reteaua Corect

Ludovic Orban: Remaniere, doar cu acordul coaliţiei

Scris de newsreporter in 29 iunie 2021 la 10:30, in Politics. 311 vizualizari Intra in discutie Taguriacord, coalitie, Florin Citu, Ludovic Orban, PNL, remaniere, USR shortlinkhttp://crct.ro/ny3a

Ludovic Orban, preşedintele PNL, afirmă că nu există motive de remaniere în acest moment, iar o asemenea decizie nu mai poate fi luată doar de Cîţu, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Vlad Voiculescu, ci este nevoie de o decizie a coaliţiei, relatează Știripesurse.

"Nu există niciun motiv să se discute despre remaniere. În ceea ce mă priveşte, în calitate de preşedinte al PNL, sunt mulţumit de activitatea miniştrilor liberali, indiferent dacă au fost sau nu în poză (poza de la lansarea candidaturii lui Cîţu la preşedinţia PNL, n.r.). Eu nu mă ghidez după poze. Nu mi se pare înţelept şi potrivit să vorbim despre remanieri, nu există un temei solid cum a fost în cazul Voiculescu. Există un statut al PNL, domnul prim-ministru atunci când a fost desemnat prim-ministru a fost votat în Biroul Politic Naţional.

În ceea ce priveşte coaliaţia, în urma crizei generate de remanierea domnului Voiculescu, a fost adoptat un act adiţional. În general lumea funcţionează după reguli, iar regulile trebuie respectate. Nimeni nu neagă dreptul premierului de a propune revocarea unui ministru. Pe de altă parte, în afară de Constituţie există un acord al coaliţiei. Noi mai avem un statut al PNL, pentru că în privinţa miniştrilor PNL, premierul şi miniştrii trebuie să respecte statutul. Nu a existat nicio discuţie pe această temă", a declarat Orban, marţi, la Parlament.

El a mai spus că toți parlamentarii care vor vota moțiunea de cenzură la adresa guvernului vor fi exclusi, conform prevederilor statutului partidului.

"Nerespectarea hotărârilor organismelor conducerii partidului e temei de excludere din partid", a declarat Ludovic Orban.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.