Reteaua Corect

Ludovic Orban, după ce BNR a limitat creditarea: Prea târziu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, referitor la decizia BNR de a limita gradul de îndatorare pentru creditele de consum şi ipotecare, că această hotărâre a fost luată prea târziu deoarece restrângerea consumului se manifestă pe piaţă de aproximativ trei luni, scrie România Liberă.

"Decizia BNR de a restricţiona creditarea la un procent din venit pe care îl încasează fie în euro, fie în lei, nu este o decizie care a fost luată devreme şi care va provoca o restrângere a consumului, aşa cum încearcă să crediteze cei de la PSD. Restrângerea consumului este un trend de trei luni de zile, care s-a manifestat pe piaţă înaintea deciziei BNR, iar BNR a luat decizia, după opinia mea, prea târziu, pentru că o bună perioadă de timp consumul a fost alimentat artificial prin creşteri de venituri în sectorul public şi prin relaxarea condiţiilor de creditare, adică ne-am întors iar în perioada 2007, când se lua credit cu buletinul", a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la sediul PNL Dolj.

Acesta a adăugat că a existat un optimism al oamenilor care au avut venituri mai mari şi astfel "şi-au asumat riscuri foarte mari pentru că s-au îndatorat într-un procent foarte mare raportat la veniturile pe care le au".

Totodată, liderul liberal a spus că o cauză a restrângerii consumului a fost faptul că "oamenii s-au întins mai mult decât le permitea plapuma".

"Restrângerea consumului tocmai acestui fapt se datorează: că oamenii s-au întins mai mult decât le permitea plapuma, iar în momentul de faţă nu mai au din ce să cumpere şi asta e restrângerea cererii pe piaţă, care va duce la dispariţia singurului motor de creştere pe care l-au folosit guvernanţii PSD-ALDE, şi anume, creşterea consumului. În momentul în care le dispare şi acest motor de creştere, o spun sincer, aşteptările noastre sunt ca în 2019, nu că va fi creştere de 3-3,5%, e posibil să avem o creştere economică de un procent sau maximum două procente, ceea ce ar însemna o catastrofă pentru proiecţiile bugetare în baza legii salarizării publice şi legii pensiilor. Nu mai vorbesc de toate celelalte pomeni pe care le-au făcut în diferite domenii", a completat Orban.

Consiliul de Administraţie al BNR a adoptat, miercuri, Regulamentul pentru modificarea şi completarea Regulamentului BNR nr. 17/2012 privind unele condiţii de creditare, cu modificările şi completările ulterioare, mai notează România Liberă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.