Reteaua Corect

Ludovic Orban, declarații despre moțiunea de joi

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că Guvernul PSD încearcă să îi convingă pe semnatarii moțiunii de cenzură să nu fie prezenți, joi, la vot, însă niciunul dintre cei 237 de semnatari nu s-a răzgândit. El a adăugat că nu are emoție nici în privința parlamentarilor UDMR, care nu vor vota la vedere, transmite Mediafax, potrivit HotNews.ro.

„În 30 de ani conducerea UDMR nu a cerut niciodată parlamentarilor UDMR să voteze la vedere. La ei este o cutumă în cadrul grupului UDMR. Tot în acești 30 de ani toate deciziile oficiale luate de conducerea UDMR au fost respectate de parlamentarii UDMR. Eu nu am nicio emoție în privința votului parlamentarilor UDMR. Avem semnale din partea multor parlamentari că Guvernul caută să ofere marea cu sarea semnatarilor moțiunii cu intenția de a-i determina să nu vină la vot. Până în momentul de față nu am cunoștințe despre niciunul dintre semnatari că ar fi luat o altă decizie decât aceea de a vota moțiunea de cenzură și așa mi se pare corect și moral, pentru că a semna moțiunea e un angajament de a o și vota”, a spus Ludovic Orban, la Vrancea.
Liderul PNL a adăugat că toate formațiunile parlamentare care au semnat sunt mobilizate pentru a asigura succesul moțiunii de cenzură.
„Am avut foarte multe discuții cu parlamentari care nu au semnat moțiunea de cenzură și în momentul de față avem angajamente de vot la moțiune din partea a încă șapte parlamentari. Deci 244. E un scor mai confortabil. Convingerea mea e că toate formațiunile politice care s-au angajat în susținerea acestui demers sunt mobilizate la maxim pentru a asigura succesul moțiunii de cenzură”, a subliniat Orban.
El a mai spus că nu are informații că PSD ar racola parlamentari semnatari ai moțiunii de cenzură, oferindu-le sume de bani.
„Nu. Țin legătura în fiecare zi cu foarte mulți parlamentari. Nu mă refer la parlamentari PNL, pentru că în ei am încredere deplină, parlamentari de alte culori politice. Până acum, niciun parlamentar nu mi s-a spus că i s-a oferit bani, dar dacă PSD va ajunge-n disperare să ofere bani, sunt convins că foarte mulți parlamentari vor spune public lucrul ăsta, și îi avertizez pe PSD-iști că reprezintă o infracțiune să ofere bani unor parlamentari pentru a le schimba poziția politică pentru moțiune”, a răspuns Orban, întrebat despre racolările PSD.
Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată joi, în plenul Parlamentului.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.