Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Ludovic Orban, dat de gol

Premierul României s-a făcut de râs. Din nou. A afirmat sus și tare că relansează România. Că în acest scop a luat deja măsuri. Care își demonstrează eficiența. Și că a consacrat resurse. Iar argumentul forte pe care l-a utilizat sunt investiții masive în dezvoltarea economică. Pe multiple planuri. Iar statisticile oficiale ale Uniunii Europene, alte altor autorități internaționale, îl dau de gol. De fapt, din această perspectivă, România e pe ultimul loc. Din întreaga Europă. Cu excepția Rusiei. Dar Rusia nu face parte din UE.

Ce ne tot explică Ludovic Orban? Cu ce informații ne tot bombardează? Zi de zi și cu orice prilej? El încearcă să transmită opiniei publice și clasei politice că, pentru a salva România din criza economică în cadrul faimosului plan de relansare economică, Guvernul a decis să facă importante sacrificii financiare. Să investească masiv în infrastructură și în dezvoltarea accelerată a unor întregi sectoare. Iar asemenea investiții duduie. Și vor asigura morișca economică. În urma acestor investiții, se va obține plusvaloare. Adică noi resurse financiare care vor putea cândva contribui la ridicarea gradului de bunăstare al românilor.

În principiu, raționamentul e corect. Chiar așa stau lucrurile. Dacă nu investești în dezvoltare, mai devreme sau mai târziu te sufoci ca nație. Pur și simplu nu mai ai de unde să produci bani. Pentru a asigura veniturile necesare. Și cheltuieile necesare ale statului. Și pentru a îmbunătăți viața românilor. Dar una este teoria și alta este practica. În mod practic, Ludovic Orban nu face ceea ce spune că face. Ne-a dat, ca să folosesc un termen licențios, țeapă. I-a țepuit pe toți românii.

Statistica nu minte. Statistica operată de cei maii mari specialiști internaționali în domeniu demonstrează fără echivoc faptul că afirmațiile lui Ludovic Orban sunt simple gogoși. Dar, rând pe rând, sunt înțepate. Și dezumflate. Și se terciuesc sub ochii noștri. În realitate, România are cele mai mici investiții din Uniunea Europeană. Și chiar și cele mai mici din Europa, cu excepția Federației Ruse. Totalul investițiilor făcute de Guvernul Orban, la care, atenție, se adaugă și investițiile străine sau ale agenților economici interni, sunt atât de mici, încât este cu neputință să asigure dezvoltarea României. Cu asemenea investiți, situate mult mai jos decât cele făcute de guvernele PSD, România nu are nicio posibilitate de a se dezvolta. Și nu va mai putea atinge ritmurile de dezvoltare pe care le-a cunoscut în trecutul apropiat. Așa că vom merge, cel puțin sub această guvernare, în picaj.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.