Reteaua Corect

Lovitură: Justiția o dărâmă pe Violeta Alexandru de la șefia PNL București

O bombă cu potențiale efecte politice letale a căzut azi, după ce în spațiul public s-a difuzat o informație din 3 iulie rămasă, inexplicabil, neștiută pînă acum.

 Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a publicat, astfel, decizia Justiției prin care s-a stabilit că actuala conducere a PNL București a fost instalată ilegal, ceea ce va conduce în mod cert la anularea alegerilor din februarie 2020. O decizie, foarte probabil, în premieră post-decembristă absolută.

Reamintim pe scurt: anul trecut, imediat după alegerile europarlamentare, Ludovic Orban a cerut înlocuirea conducerilor organizațiilor din București din cauza scorului slab scos în capitală. Pe 3 iunie, liderii celor șapte organizații, cu Cristian Bușoi în frunte, și-au prezentat demisiile din funcții. În mod normal, din acel moment, conducerile ar fi revenit, ca interimari, ajuncților șefilor de filiale, numai că pe 15 iunie, cîteva zile mai tîrziu, conducerea centrală a PNL a decis să dizolve, efectiv, toate birourile din conducere din cele șapte organizații, iar pe 12 august aceeași conducere centrală numește ca interimari o serie de apropiați ai lui Orban, în frunte cu Violeta Alexandru, președinte pe București, Sebastian Burduja (Sector 1), Monica Anisie (Sector 2), Antonel Tănase (sector 3), Pavel Popescu (Sector 4), Cristian Băcanu (Sector 5) şi Ciprian Ciucu (Sector 6).
Menționăm că statutul PNL prevede că birourile de conducere ale organizațiilor pot fi dizolvate ”în cazul încălcării grave a hotărîrilor sau deciziilor partidului, cu votul a 2/3 din membrii BPN” ceea ce ar putea ridica semne de întrebare asupra deciziei de dizolvare însăși, dat fiind că un scor slab în alegeri, oricît de păgubos, nu reprezintă, totuși, un act de indisciplină. Chiar și așa, statutul nu prevede dreptul BPN de a numi în conducerea organizațiilor, ca interimari, pe cine are chef. Alegerile în București au avut loc abia în luna februarie anul acesta și, ce surpriză, au fost toate cîștigate de interimarii numiți de Orban.

Deciziile luate în iunie și august de către BPN au fost atacate în instanță de membri revoltați, iar pe 3 iulie anul acesta a căzut, cum spuneam, bomba: Justiția a anulat ambele decizii.

”Anulează Decizia nr. 15/03.06.2019 şi Decizia nr. 18/12.08.2019 emise de Biroul Politic Naţional al PNL. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi 03.07.2020. Document: Hotarâre 25/DEC/P/2020”.

Decizia nu e definitivă, doar că, din informațiile noastre, autorii plîngerilor ar putea solicita judecătorilor o ordonanță de suspendare efectivă a celor două decizii ale BPN, pînă la recurs, și ar putea, de asemenea, să conteste pe aceasă bază alegerile din februarie, ceea ce ar putea lăsa conducerea PNL București, inclusiv de la sectoare, fără dreptul de semnătură a listelor de candidați la locale.

Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.