Reteaua Corect

LOVITURĂ DE TEATRU: BIDEN – DECLARAT SENIL ÎNTR-UN DOCUMENT OFICIAL AL JUSTIȚIEI AMERICANE

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 10 februarie 2024 la 12:10, in Politics. 324 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCDO

Fostul președinte Donald Trump are cea mai bună zi din acest an, pentru că a primit un cadou politic, relatează CNN. Un procuror (consilier) special independent a turnat kerosen peste preocupările legate de vîrsta lui Joe Biden cu afirmații despre memoria slabă a președintelui, după ce a concluzionat că Biden a sustras ilegal documente secrete – dar că problemele sale mentale îl fac imposibil de condamnat, relatează Inpolitics.

Bomba a căzut joi seara, după ce s-a aflat oficial că președintele Joe Biden se face vinovat de faptul că a sustras documente secrete despre războiul din Afganistan și despre probleme de securitate americane, la momentul în care și-a încheiat mandatul de vicepreședinte, în 2017, însă nu va fi judecat penal. Motivul e acela că investigatorul oficial a consemnat că Biden e un „om în vîrstă cu o memorie proastă”, adică mai pe scurt, senil și nu poate fi tras la răspundere.

CNN observă, însă marea problemă: concluzionînd că Biden nu ar trebui să fie urmărit penal, procurorul special Robert Hur a pus bazele unui veritabil rechizitoriu politic al aptitudinii președintelui de a-și exercita funcția. Hur l-a descris pe liderul lumii libere ca fiind un „bătrîn simpatic, bine intenționat și cu o memorie slabă” care l-ar face imposibil de urmărit penal. Hur a declarat că Biden nu și-a putut aminti detalii cheie în timpul întîlnirii cu autoritățile și a uitat date cheie, inclusiv anul în care a murit fiul său Beau și anii în care a fost vicepreședinte.
Evaluarea din documentul oficial al Departamentului de Justiție a creat o frenezie instantanee în rîndul adversarilor lui Biden și va rămîne mult mai mult timp în conștiința publică decît oricare dintre celelalte știri.

„Un om prea incapabil să fie tras la răspundere pentru gestionarea incorectă a informațiilor clasificate este cu siguranță nepotrivit pentru Biroul Oval”, au declarat liderii republicani din Camera Reprezentanților într-o declarație comună difuzată rapid, profitînd de descrierea lui Biden făcută de avocatul special în raport.

Într-o altă declarație, Biden a subliniat cooperarea sa cu ancheta avocatului special și s-a declarat mulțumit de rezultat, susținînd că problema este acum închisă.

Cu greu. Întrebările privind vîrsta sa existau deja și acum se vor înmulți cu siguranță, mai ales cu republicanii pregătiți să se năpustească asupra oricărui pas greșit sau greșeală verbală, cum ar fi atunci cînd a confundat liderii europeni morți săptămîna aceasta, mai constată CNN.

Casa Albă a contestat imediat aceste relatări.

„Raportul folosește un limbaj extrem de prejudiciabil pentru a descrie o întîmplare obișnuită în rîndul martorilor: lipsa amintirilor despre evenimente vechi de ani de zile”, au declarat consilierul Casei Albe, Richard Sauber, și avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer, într-o scrisoare de cinci pagini adresată lui Hur. Conform Constituției americane, un președinte suspectat de incapacitatea exercitării funcției poate fi demis prin votul a două treimi din membrii guvernului.

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.