Reteaua Corect
Stelian Tanase

Londra în ceață

Theresa May a încasat-o rău ieri în Camera Comunelor. M-am bucurat, sincer să fiu. Theresa May nu e Margaret Thatcher, pe care continui s-o admir. E o copie palida, o caricatura a inaintașei ei din Downing street 10.

Europa fara UK nu este Europa. Brexit a apărut ca o țîfna a lui David Cameron, presedintele Partidului Conservator care – ca să-și asigure incă un mandat la sefia Partidului Conservator – a organizat acest referendum (i-aș spune o „provocare”) convins că răspunsul electoratului britanic va fi NU. S-a înselat, s-a întîmplat pe dos și Londra a intrat in ceata. UK traversează unul dintre cele mai enigmatice si tulburi episoade din istorie. Theresa May a pierdut votul ieri cu 242 la 391.

Nu mai e mult de discutat. Variantele de ieșire din impas sunt puține la număr. In esenta- 1/ O iesire din UE in haos, fără acord 2/ sau refacerea refrenedumului. Se poate discuta si despre o aminare, dar e tot aia. Sunt convins (o arată și sondajele)că de data asta rezultatul la un eventual referendum va fi NU. Cred ca o drapelemare parte a britanicilor refuză ideea de Brexit. După votul catastrofal de la referendum (rodul unei stări de spirit de moment si a unei campanii mincinoase) și-au dat seama de costuri si mai ales de riscuri. Brexit este o aventură. Or fi britanicii aventurosi, dar nici chiar asa. Imperiul a dispărut, resursele sunt limitate, insula e insulă. UK are nevoie de prieteni pentru a supraviețui în secolul XXl. Cel mai sigur aranjament posibil azi este apartenența la UE.

Pina la 29 martie (data ieșirii UK din UE ) mai e putin timp. Agitația va fi mare, tensiunea va creste cu fiecare zi. Cărtile nu sunt jucate, interesele puse in joc sunt imense. Se poate intîmpla orice. Există viață și după Brexit, dar aș prefera să nu existe niciun Brexit.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.