Reteaua Corect

Dragnea îl atacă pe Iohannis pentru rolul său în politica externă a României

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac dur la adresa șefului statulu, afirmând duminică seara, între altele, că afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis în legătură de cum ar trebui să procedeze Guvernul şi Parlamentul în problemele de politică externă denotă "o reacţie de om rănit, de frustrare, de enervare".

"În legătură cu atribuţiile pe politică externă, Constituţia României e clară. Ea poate deranja, dar Constituţia e clară şi obligatorie. În România nu e nicio persoană care să aibă atribuţii exclusive pe politică externă a României. Atribuţii are preşedintele, Guvernul, parlamentul. Dar e pentru prima oară în România când un preşedinte încearcă să inducă ideea că doar un preşedinte se ocupă de politică externă. Avem Guvernul, MAE care se ocupă cu politica externă, care nu e în subordinea Preşedintelui. E o reacţie de om rănit, de frustrare, de enervare şi sincer pot fi mai multe motive care l-au împins pe preşedinte să facă aceste afirmaţii. (...) Aici e o frustrare generată că nu vrea ca oricine din ţară să aibă o discuţie externă", a afirmat Liviu Dragnea, duminică la o emisiune difuzată de postul România Tv.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl va chema pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu pentru explicaţii privind poziţia ministerului cu privire la delimitarea României de declaraţia comună a UE referitoare la mutarea unor ambasade ale statelor membre la Ierusalim.

Dragnea, despre relaţia cu Iohannis: Eu n-am început niciun război

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a vorbit, duminică, despre relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis, precizând că el nu a iniţiat niciun conflict cu şeful statului, aceste declaraţii venind în contextul în care preşedintele României a criticat activitatea guvernului.

"Nu cred că dumneavoastră sau cineva poate să spună vreodată că eu am iniţiat vreun conflict. Şi de la colegii dvs de la televiziune am fost criticat pentru că am fost la Cotroceni. Am făcut acţiuni serioase pentru a nu isca un conflict, deci nu putem vorbi despre un război între Dragnea şi Iohannis. Eu n-am început niciun război. Ceea ce am spus că nu mai stăm să încasăm, nu mai stăm fără reacţie când apar astfel de declaraţii mincinoase, că este preşedintele, parlamentar sau oricine ar fi, aşa-zişi specialişti. Am hotărât să reacţionăm imediat şi eu şi premierul, miniştrii şi comunicatorii, pentru că am văzut cât de mult s-au sedimentat aceste minciuni în mintea oamenilor. Părerea mea care nu este finalizată, dar începe să se contureze, este că există o temere din ce în ce mai mare, o supărare din ce în ce mai mare generată de faptul că în foarte scurt timp adevărul economic, social şi fiscal, va ieşi în evidenţă încât nu va mai putea fi folosit pentru a manipula oamenii şi încearcă să folosească orice mijloace pentru ca aceste acţiuni să fie blocate", a spus Liviu Dragnea la România TV.

 

Dragnea: Iohannis ar trebui să ceară mandat pentru CE

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să ceară mandat înainte să participe la reuniunile Consiliului European, precizând că acest lucru "este o obligaţie, nu o regulă", scrie Mediafax.

Declaraţia preşedintelui social-democrat a fost făcută în contextul în care a fost întrebat, într-o emisiune difuzată duminică seară de România Tv, despre cum comentează afirmaţiile şefului statului care a spus că acesta ar face "înţelegeri secrete cu evreii".

"Prim-ministrul României, din orice stat democratic din lume, poate să meargă oriunde în lume, se poate întâlni cu oricine, mai ales atunci când primeşte invitaţii oficiale. Prim-ministrul s-a întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Israelului. Eu am avut întâlniri cu cei doi având invitaţie oficială de la dumnealor. N-avem de ce să cerem mandat din partea preşedintelui. Asta arată modul profund greşit în care priveşte domnul preşedinte aşezarea Constituţiei. Domnul preşedinte nu e rege, domnul preşedinte ar trebui să ceară mandat atunci când merge la Consiliul European. Preşedintele a participat la reuniuni. E o obligaţie, nu o regulă, pentru că dacă acolo se adoptă strategii importante ar trebui să ştie Guvernului, ca să se poată pregăti. Guvernul a transmis la preşedinte rezultatele pe primele trei luni, aşa cum s-a angajat doamna Dăncilă. Acea declaraţie, «nu ştiu ce înţelegeri a făcut Dragnea cu evreii», eu nu fac înţelegeri secrete cu nimeni", a afirmat Liviu Dragnea la România Tv.

Acesta a adăugat că preşedintele Iohannis consideră că Parlamentul este în subordinea lui şi că "are tupeu" să ceară mandat înainte ca preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul Viorica Dăncilă să fi efectuat vizita în Israel.

"Nu l-am auzit să se refere la protocoale secrete care deranjează o lumea întreabgă. Eu ştiu că oficialităţile s-au simţit jigniţi. Evreii cu care m-am întâlnit, premierul, preşedintele, ambasadorul american în Israel. Cu astfel de oameni nu faci înţelegeri secrete, oculte. Eu am depus o informare în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor care s-a votat în unanimitate. Domnul preşedinte consideră că Parlamentul este în subordinea lui. E organismul legislativ suprem, are cea mai mare legitimitate în România, şi în lume. Atitudinea aceasta de dispreţ faţă de parlament, acest tupeu de a cere mandat când preşedintele Camerei sau Senatului merge undeva. Dar asta nu înseamnă că nu există informări", a completat Dragnea.

Întrebat cum i se pare că preşedintele Klaus Iohannis primeşte informării despre activitatea sa, Liviu Dragnea a răspuns: "Toţi primesc. N-am nicio problemă. Mă simt ca în acvariu şi mă simt chiar protejat."

Klaus Iohannis a declarat, pe 26 aprilie, că vizita în Israel a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor s-a făcut în secret, menţionând că Viorica Dăncilă nu a avut mandat pentru întâlnire. Referitor la Liviu Dragnea, Iohannis a spus "cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii".

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.