Reteaua Corect

Lituania și Bulgaria primesc bani pentru sprijinirea fermierilor

Scris de newsreporter in 25 martie 2023 la 12:16, in Politics. 274 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB4P

Lituania mai primește 100 milioane de euro iar Bulgaria mai primeşte 109 milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a anunțat Comisia Europeană pe data de 24.03.2023. În 2022 Bulgaria a mai primit 218 milioane euro pentru sprijinul fermierilor, scrie Cristian Terheș.

În acest timp Guvernul PSD-PNL e complet rupt de realitate și impotent în a guverna România, iar Iohannis se laudă cu marea realizare de a o “convinge” pe Ursula von der Leyen să mai pună câteva milioane de euro la cele 10 ce au fost alocate României, fond din care Bulgariei i s-au alocat 17 milioane euro.

Comisia Europeană a anunțat pe data de 24.03.2023 că a aprobat “alocarea pentru Bulgaria a sumei de 109 milioane euro pentru a sprijini fermierii în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Schema a fost aprobată prin Cadrul temporar de criză și tranziție pentru ajutor de stat, adoptat de Comisie la 9 martie 2023 pentru a sprijini măsuri în sectoare care sunt cheie pentru accelerarea tranziției ecologice și reducerea dependenței de combustibili.

În cadrul schemei, ajutorul va lua forma subvențiilor directe. Măsura va fi deschisă microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii active în producția primară a anumitor produse agricole, precum fructele, legumele, orezul și ciupercile de cultură, precum și crescătorilor de animale. Scopul schemei este de a compensa beneficiarii eligibili pentru o parte din costurile suplimentare de producție suportate în lumina creșterii prețurilor la energie și a altor prețuri și de a-i ajuta să depășească dificultățile financiare legate de criza actuală.

Comisia a constatat că schema bulgară este în conformitate cu condițiile stabilite în cadrul temporar pentru criză și tranziție. Astfel, ajutorul (i) nu va depăși 250.000 EUR per beneficiar; și (ii) vor fi acordate până la 31 decembrie 2023. Comisia a concluzionat că sistemul este necesar, adecvat și proporțional pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) TFUE și condițiile stabilite în cadrul temporar de criză și tranziție. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.”

Suma de 109 milioane euro e suplimentară celei de 17 milioane de euro pe care Bulgaria o va primi dintr-un alt fond, din care Polonia va primi 30 de milioane, iar România 10 milioane de euro.

Comunicatul Comisiei din data de 24.03.2023, ce se găsește la link-ul de mai jos, arată că și Lituania va primi 100 de milioane de euro ajutor ca urmare a efectelor războiului Rusiei împotriva Ucrainei.
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/…/en/mex_23_1901

Aici se poate găsi comunicatul Comisiei din 2022 care se referă la ajutorul de 218 milioane de euro pentru Bulgaria tot ca urmare a efectelor razboiului din Ucraina.
https://ec.europa.eu/commis…/presscorner/detail/…/ip_22_4903

Întrebare pentru Guvern: România câte solicitări de ajutor de stat a depus și câți bani a primit pentru a compensa pierderile economice pe domeniul agricol și agroalimentar ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei?

 

 

 

Cristian Terheș

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.