Reteaua Corect

Liderii Uniunii Europene se întâlnesc joi să discute trei probleme urgente

Scris de newsreporter in 03 octombrie 2022 la 09:02, in Politics. 278 vizualizari Intra in discutie Taguriintalnire, joi, lideri, Praga, razboi, ucraina, UE, Uniunea Europeana shortlinkhttp://crct.ro/nAfG

Liderii Uniunii Europene şi omologii de pe continent se vor întâlni joi şi vineri la Praga pentru a discuta răspunsurile la consecinţele dramatice ale războiului din Ucraina, potrivit preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, informează AFP, preluat de Agerpres, relatează Știripesurse.

Liderii celor 27 de state membre ale UE se vor întâlni vineri într-un summit informal în timpul căruia vor discuta "trei probleme urgente interdependente: războiul Rusiei în Ucraina, energia şi situaţia economică".

"În câteva zile ne vom întâlni la Praga pentru două evenimente importante: prima reuniune a Comunităţii politice europene pe 6 octombrie şi o reuniune informală a Consiliului European a doua zi", a anunţat acesta duminică în scrisoarea de invitaţie adresată liderii UE.

"Am convenit să lansăm Comunitatea politică europeană cu scopul de a reuni ţările continentului", a subliniat el. Au fost invitaţi lideri din 17 ţări europene (Marea Britanie, Turcia, cele şase ţări din Balcanii de Vest, Elveţia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Ucraina, Georgia, R. Moldova, Armenia şi Azerbaidjan).

"Ambiţia este de a reuni liderii pe picior de egalitate şi de a stimula dialogul politic şi cooperarea pe probleme de interes comun astfel încât împreună să lucrăm pentru a consolida securitatea, stabilitatea şi prosperitatea Europei în ansamblu", a insistat Charles Michel.

Întâlnirea va începe joi la ora 13:00 (11:00 GMT) la Castelul Praga cu o sesiune plenară, care va fi urmată de mese rotunde şi întâlniri bilaterale. O cină de lucru va încheia această primă întâlnire a Comunităţii politice europene, dar "nu se are în vedere niciun rezultat oficial în scris", a precizat preşedintele Consiliului European.

"Vom discuta cum să oferim în continuare un sprijin economic, militar, politic şi financiar solid Ucrainei atât timp cât este nevoie" şi vom lua în considerare cum să ne protejăm cel mai bine infrastructura critică", a explicat Charles Michel.

Consultările vor urma de asemenea,"să abordeze preţurile ridicate pentru gospodării şi întreprinderi, să susţină creşterea economică şi locurile de muncă şi să protejeze persoanele vulnerabile care suferă cel mai mult de pe urma facturilor mari la energie". Elementul cheie va fi "capacitatea noastră de a rămâne uniţi şi de a ne coordona răspunsul politic, într-un spirit de solidaritate şi de apărare a intereselor noastre comune", a argumentat el.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.