Reteaua Corect

Lider PSD, ATAC direct la adresa Corinei Creţu: Trebuie să decidă dacă este comisarul UE sau al PNL

Scris de newsreporter in 06 noiembrie 2018 la 12:38, in Politics. 154 vizualizari Intra in discutie Taguriatac, corina cretu, eugen tomac, ioan darzu, PDL, PMP, PNL, PSD, UE shortlinkhttp://crct.ro/ntyf

Corina Creţu trebuie să se decidă dacă este comisarul UE sau al PNL, a susţinut deputatul Ioan Dîrzu, lider al PSD Alba, într-o declaraţie politică, solicitându-i acesteia să spună dacă politica de absorbţie a fondurilor se face cu Guvernul sau ”doar cu unii primari PDL, la cafea şi recepţii scumpe”, scrie Mediafax.

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a susţinut marţi, într-un comunicat de presă, că îl îngrijorează că timpul petrecut de Corina Creţu alături de primarii ”PDL-işti îi întunecă judecata”.

 

”Doamna Corina Creţu trebuie să decidă dacă este comisarul UE sau al PNL (...) Mă îngrijorează faptul că, timpul petrecut de doamna Creţu alături de primarii PDL-işti îi întunecă judecata. O vedem tot mai des pe doamna Creţu cu oameni care au girat fraudarea fondurilor europene în perioada Băsescu-Boc, oameni care au ţinut România la cele mai mici cote de absorbţie de fonduri europene. Doamna Creţu, dacă doreşte, poate să fie foarte bine comisar PPE. Nu ne deranjează, doar să ne-o spună şi nouă, celor din ţară, pentru cine lucrează. De asemenea, doamna Creţu să ne spună, când vine în România, dacă politica de absorbţie a fondurilor se face cu Guvernul sau doar cu unii primari PDL, la cafea şi recepţii scumpe”, scrie Dîrzu.

 

 

Dîrzu consideră de neînţeles cum „adevărul” e considerat de comisarul european o „agresiune” la adresa sa.

”Dimpotrivă, Corina Creţu ar trebui să explice de ce preţurile propuse de BEI sunt atât de umflate şi de ce dânsa le susţine. Guvernarea actuală este pro-europeană, are tot interesul, doreşte şi face toate demersurile necesare pentru absorbţia fondurilor europene, dar acest lucru nu se poate face în orice condiţii şi în niciun caz într-o formulă care înseamnă costuri uriaşe. Dincolo de orice declaraţie şi atitudine politică stau cifrele şi documentele pe care, nu ştim din ce motive, doamna Creţu le ignoră. În chestiunea spitalelor judeţene realitatea este că proiectele concepute de BEI pentru cele trei spitale regionale – Cluj, Iaşi şi Craiova – costă 1.347.599.086 euro – peste 1,3 miliarde de euro”, mai arată sursa citată.

În comunicat se mai arată că finanţarea europeană pentru toate cele trei spitale este 150 de milioane de euro, adică 11%.

”Din aceşti 150 de milioane de euro, 120 de milioane reprezintă paper-work-ul – hârtiile - proiectul făcut de BEI (respectiv studiu de fezabilitate, desing, proiect, etc). Practic din banii de UE, pentru cele 3 spitale, mai rămân 30 de milioane de euro pentru construcţie. Statul român ar urma să pună diferenţa, respectiv 1.197.599.086 de euro – aproape 1,2 miliarde de euro. În cea mai mare parte aceşti bani ar fi plătiţi tot unor firme europene pentru construcţii, dotare, utilare, dat fiind că proiectantul este BEI şi el dă soluţiile. În mod real însă, costul construcţiei, dotărilor şi echipamentelor necesare pentru un astfel de spital este 140 milioane euro. Deci dacă statul român şi-ar propune să facă cele 3 spitale fără niciun ban de la Uniunea Europeană şi fără BEI, atunci efortul statului Român ar fi de 420 milioane euro, deci la o treime din costul în varianta Corina Creţu”, se mai arată în comunicat.

Astfel, liderul PSD Alba îi cere Corinei Creţu să explice de ce insistă ca statul român să plătească din taxele plătite de români ”un preţ de 3 ori mai mare decât cel real”.

”Mai mult, dacă cele trei spitale ar fi realizate în parteneriat public privat, iar statul român ar participa cu maxim 25% din investiţia iniţială, atunci efortul statului ar fi şi mai mic, respectiv de doar 105 milioane lei, deci de 12 ori mai mic decât cel din varianta promovată de Corina Creţu. Până acum Corina Creţu nu a explicat de ce sunt atât de mari costurile în varianta în care s-ar folosi fonduri europene, comparativ cu cele oferite de dezvoltatori cu experienţă în astfel de proiecte”, a mai transmis Ioan Dîrzu.

Tomac, reacţie rapidă: Dragnea, prin hienele lui, a pornit o campanie murdară împotriva Corinei Creţu

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat, marţi, că o acţiune conjugată pusă la cale în ”laboratoarele tenebroase ale PSD pare să lucreze la scoaterea României din UE”, iar Liviu Dragnea, ”prin hienele lui, Vâlcov şi Ştefănescu, a pornit o campanie murdară” împotriva Corinei Creţu, comisar european.

”Să oprim experimentele PSD! Din păcate, trăim vremuri grele. Toate eforturile noastre conjugate de ani de zile pentru integrarea în Uniunea Europeană par să fie anulate prin măsurile iresponsabile ale unei guvernări venale. O ţară întreagă a contribuit, prin sacrificii enorme, la construirea unui proiect de ţară care să asigure viitorul acestei naţii. Toţi am strâns din dinţi după Revoluţie, ne-am cârpit orgoliile şi ne-am ţesut mândria pentru a încăpea în haina nouă a vremurilor europene. Ne-am câştigat cu greu locul la masa UE, în ciuda tuturor provocărilor venite din Est. Dar am răzbit tocmai pentru că am jucat pe aceeaşi carte. Acum, coaliţia toxică ne năruie toate visurile. O acţiune conjugată pusă la cale în laboratoarele tenebroase ale PSD pare să lucreze la scoaterea României din UE”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

 

Liderul PMP susţine că ”eminenţa cenuşie de la Palatul Victoria, numit Darius Vâlcov”, având mandatul lui Dragnea, încearcă să redirecţioneze România spre ”zonele gri ale regimurilor autarhice”.

”Într-o aventură fără precedent, consilierul lui Dăncilă frânează accesarea de fonduri europene, încercând să obţină bani negri de pe alte pieţe într-un efort disperat de a evita regulile şi normele impuse de Uniunea Europeană. Deşi avem la dispoziţie zeci de miliarde de euro de la UE pentru dezvoltarea României, Vâlcov spune că e mai uşor să construim spitale şi autostrăzi cu bani neînregistraţi şi necontrolaţi. De ce? Pentru că nu pot comisiona fondurile europene, iar şpaga are rolul ei în toată această economie construită cu mare talent. Aşa s-a ajuns la situaţia fără precedent ca propriul comisar european să fie hulit în partidul care l-a lansat, deoarece încearcă să aducă bani în România. Dragnea, prin hienele lui, Vâlcov şi Ştefănescu, a pornit o campanie murdară împotriva Corinei Creţu, comisar european, cu intenţia clară de a denigra instituţiile UE”, a adăugat Tomac.

Preşedintele PMP a comentat şi situaţia din PSD şi a făcut din nou apel la opoziţie pentru depunerea unei moţiuni de cenzură.

”Catastrofa PSD s-a extins chiar în propriul partid, unde orice voce exprimată pe contrasens este eliminată din start. Cei care au încercat să salveze măcar aparenţele au fost aruncaţi peste bord. Vezi cazul Ţuţuianu şi Neacşu! Un organism defect, care respinge orice formă de autoreglare. Dacă mai lăsăm mult acest guvern, acest partid, să experimenteze pe pielea noastră, să nu ne mirăm că ne vom trezi, peste noapte, aruncaţi peste bord, într-o aventură extrem de periculoasă. Aviz prietenilor noştri din opoziţie! Încă mai putem salva România!”, a conchis Eugen Tomac.


Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.