Reteaua Corect
Dan Chitic

Le e teamă de noi?

Așa cum știți deja, de azi într-o săptămână, pe 16.09.2018, vom ieși în fața Palatului Parlamentului, în Parcul Izvor, pentru a susține intersele și suveranitatea României, pentru spune în "limbaj fb" #ResurseleRomâneștiRomâniei și pentru a arăta că suntem #UnițiPentruRomânia. Nu sunt semne foarte încurajatoare că vom fi mulți. Dar vom fi! Și asta pare a fi suficient pentru a crea în unele cercuri panică.

Cert este că oricâți vom fi, prezența noastră în stradă a creat cel puțin un disconfort Administrației Prezidențiale, instituția care organizează summitul Inițiativei celor Trei Mări. Și vă explic de ce aceasta afirmație este o constatare și nu doar o bănială:

Atunci când am propus să ne strângem în București #PentruRomânia, stabilirea datei și a locului nu au fost tocmai un rezultat al hazardului. Recunosc!

Data de 16.09. 2018 și locul - Parcul Izvor au fost propuse ca loc de desfășurare pentru mitingul nostru pentru trei motive: în primul rând pentru că demersul nostru urmărește susținerea Parlamentului - ca organ reprezentativ suprem al suveranității naționale - și, într-un fel, obligarea parlamentarilor noștri să fie responsabili față de electoratul pe care îl reprezintă în momentul în care vor vota legea privind gazele din offshore-ul Mării Negre.

În al doilea rând, locul și momentul au fost determinate de începerea sesiunii parlamentare și reluarea dezbaterilor și votului pe Legea gazelor din offshore - dovadă a faptului că nu m-am înșelat cu privire la acest aspect e faptul că miercurea viitoare, pe 12.09.2018, vor fi reluate discutarea acestei extrem de importante legi în comisiile din Senat.

În al treilea rând, dar nu cel din urmă, faptul că autoritățile de la București anunțaseră că Summitul Inițiativei celor Trei Mări urma să se desfășoare în perioada 15-17 Septembrie la... desigur, ca de obicei, Palatul Parlamentului - cea de-a doua clădire din lume ca dimensiune după Pentagon, precum știți deja.

Eh, uite că aici m-am înșelat... căci nu puteam să îmi imaginez că o inițiativă ce părea năstrușnică - o întânire într-un parc, niște discuții pe fb și câteva articole apărute în presa patriotică vor determina schimbări majore în organizarea unui eveniment atât de important pentru România. Căci, am aflat pe surse, că amintitul summit nu se va mai desfășura la impozantul și reprezentativul Palat al Parlamanetului ci în oala de la Romexpo... fapt care va prilejui, desigur, costuri imense pentru amenajarea îmbătrânitului edificiu din nordul Capitalei pentru o întâlnire la un asemenea nivel.

Evident, nu am urmărit nicio clipă cheltuirea inutilă a unor sume colosale de la bugetul Președinției - instituția care organizează acest eveniment - pentru pregătirea și amenajarea unor spații inadecvate pentru o întâlnire politică de o asemenea importanță geostrategică.

Singurul lucru pe care l-am vrut a fost ca participanții la summit, presa internațională și, mai ales, secretarul pe energie al SUA, Rick Perry, să afle că, indiferent de opțiunile noastre politice, #NeAmTrezit și că spunem deslușit și tare într-un singur glas #ResurseleRomâneștiRomâniei . Să spunem lumii că România este un partener și aliat și nu o slugă (#AliațiNuSlugi) și că pentru a respecta trebuie să fii respectat (#Respect2BRespected).

Da! se pare că oricât de puțini vom fi, crezul și mesajele noastre sunt destul de puternice pentru a-i speria pe cei care nu sunt de acord cu ele, pe cei care reprezintă alte interese decât interesele României.

Da! Le e teamă: se pare că faptul #NeAmTrezit și că suntem #UnițiPentruRomânia sperie... chiar și pe cei mari și puternici!

#ÎntâiRomânia!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.