Reteaua Corect
Stelian Tanase

La noi s-a furat mai mult!

Scris de Stelian Tanase in 24 Mai 2018 la 11:12, in Politics. 139 vizualizari Intra in discutie TaguriCEAUSESCU, furat, guvern, NATO, promisiune, românia, UE shortlinkhttp://crct.ro/nsKf

Intr-un interviu acordat de Ian Pearson, seful Companiei Ford din România, acesta spunea – „Există o diferenţă între promisiunile care au fost făcute (n.r. – de autorităţi) şi unde ne aflăm în acest moment. Nu suntem acolo unde am vrea să fim şi am spus asta clar Guvernului român. (…) Mesajul din partea Ford, dar şi a celorlalte companii din sectorul auto este: noi ne respectăm anagajamentele pe care ni le-am asumat, autorităţile să îşi respecte şi ele propriile angajamente”, Promisiunile sunt aceleasi – infrastrutura – autostrazi si căi ferate. La Dacia aceeași problema. Ceaușescu a construit 110 km de autostrada Bucuresti- Pitesti. Trebuia, cf promisiunilor făcute Renault, autostrada să iasă spre Sibiu și spre Budapesta pentru ca fabrica Dacia să lege de autostrăzile europene. Ceaușescu nu și-a tinut promisiunea, dar nici după 1989 nu s-a mai întîmplat nimic. Da, promisiuni și angajamente din partea guvernelor au fost cu nemiluita.

Călătorind mult in acest an prin țară am putut sa-mi dau seama de dezastrul din infrastructura românească. Sunt orase la cîteva sute de km de Bucuresti, cu peste 100.000 la care nu poti ajunge în mod decent. Iti trebuie un aeroport de unde apoi să iei o masina pină la destinatie. Si suntem in secolul XXl, Romania e membru NATO si UE. E ceva de neimaginat dar cit se poate de real.Cauza? Cine e de vină?

Eram odata intr-o emisiune tv pe care o moderam. L-am intrebat într-o pauza pe ministrul transporturilor din acea vreme – De ce altii au putut dupa 1989 să facă autostrazi de mii de km(veneam din Polonia si ford 2Ungaria unde calatorisem pe aceste autostrazi) si de ce la noi nu se poate!? Suntem infirmi? Nu ne aajuta capul? Ne lipsește ceva? Răspunsul lui la o țigară – of the record, fireste – a fost scurt – La noi se fură mai mult la ei mai puțin ! Un alt ministru într-o imprejurare mi-a spus că banii de autostrazi ar fi. Toate guvernele au alocat sume uriașe pentru infrastructură. Explicatia că nu avem autostrazi iar căile ferate sunt în paragină este ca miliardele nu ajung unde trebuie, ci se opresc pe parcurs în buzunarele unora.

Sunt mici adevăruri pe care le știe toată lumea. Intrebarea mea este – cine le combate?

Am ales ca ilustrație mașini Ford din urma cu 100 de ani pentru a semnala că drumurile românești sunt din acea epoca. Doar mașinile sunt altele.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.