Reteaua Corect

Klaus Iohannis l-a scos din sărite pe Cozmin Gușă

Modul în care Klaus Iohannis a răspuns presei legat de absența soției sale la audierile de la Parchetul General l-a surprins neplăcut pe Cozmin Gușă, relatează Știripesurse.ro.

"M-a mirat poziția lui Iohannis: nu e a de aplaudat că soția unui președinte e chemată la audieri, e prima dată când se întâmplă așa ceva după 1989, dar în momentul în care dorești să fii credibil în lupta cu acești oameni care își bat joc de munca procurorilor, nu poți să pretextezi că soția ta nu se poate prezenta, indiferent de motivele care există, vizita la Londra sau altceva", a explicat Cozmin Gușă, la Realitatea Tv.

Președintele României este garantul justiției, spune analistul politic, și era dator să explice cu subiect și predicat când va avea loc audierea soției sale la Parchetul general.

"Într-un moment complicat, cu un atac grobian care urmează la Cristina Tarcea, șefa Curții supreme, pe care nu o apără nimeni, președintele respinge cu atâta ușurință un subiect legat de prezența soției în fața procurorilor. Klaus Iohannis nu avea cum să administreze în acest fel un subiect atât de complicat. E garantul independenței justiției, era dator să explice cu subiect și predicat că soția se va prezenta mâine sau altădată...Un președinte de stat nu mai are aceeași libertate ca noi ceilalți, cetățenii liberi, nu se poate exprima oricum, mai ales că propaganda anti-justiție folosește tocmai acest argument punctual din situația familiei Iohannis", a mai spus Cozmin Gușă.

Klaus Iohannis a declarat marţi că soţia sa, Carmen Iohannis, nu se va prezenta joi la Parchetul General, unde a fost citată, deoarece se vor afla în vizită de stat la Londra.

„Nu va merge pentru că ne vom afla în vizită de stat în Londra", a răspuns preşedintele, fiind întrebat dacă va merge Carmen Iohannis la Parchetul General.

Carmen Iohannis a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiţiei referitor la casele familiei din Sibiu.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.